18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

De 5 bästa pokerspelarna som förlorade allt

Vad hade poker varit utan den nervkittlande känslan av att kunna förlora allt på bara ett ögonblick? För alla spelare är det denna känslomässiga och ekonomiska berg-och-dalbana som gör spelet värt att spela. Men bara de riktiga proffsen kan förlora tusentals dollar utan att röra en min.
Om du får panik när du förlorar ett par hundra på kasinot, vänta bara så ska du få veta hur mycket dessa fem proffsspelare förlorade!

#5 Gavin Griffin

Uppskattad förlust: $5 miljoner

Gavin Griffin skrev pokerhistoria genom att bli den yngste spelaren att vinna en WSOP-turnering och krossa rekordet för Pot Limit Hold’Em 2004. Han vann också den prestigefyllda Triple Crown, följt av två EPT 2007 och 2008. 2012 närmade sig hans totala vinstkassa 5 miljoner dollar.

Men Griffin brände det mesta av sina pengar på bland annat spelkostnaderna i liveturneringar och de höga skatterna i Kalifornien. Han utvecklade också ett spelberoende som kostade honom tungt.
Så småningom var han tvungen att kliva ner flera steg och återvända till att spela för lägre insatser för att inte bli helt bankrutt.

gavin-griffin-tournament

#4 Gus Hansen

Uppskattad förlust: $18 miljoner

Gus ‘Den store dansken’ Hansen har alltid varit känd för sina stora svängar: efter att ha vunnit fyra WPT på ett år, tagit sig till sex finalbord och tjänat ihop över 11 miljoner dollar, tog det slut för dansken 2014.

Hans förluster i Full Tilt översteg 20 miljoner dollar i september, efter att ha förlorat hela 630 000 dollar på bara en vecka! Han lyckades vinna tillbaka lite grann (1,2 miljoner) men med en total förlust på 18 miljoner dollar satte Hansen rekord i onlinepoker-förluster.

En naturlig reaktion hade varit att lägga sig i fosterställning och gråta, men Den Store Dansken behöll sitt lugn med kommentaren: ”Jag har fortfarande pengar i fickan. Mina siffror online ser inte så bra ut, men jag kan fortfarande köpa en macka.”

Många proffsspelare har kanske gått bankrutt men ytterst få med samma avslappnade attityd.

Gus Hansen

#3 Scotty Nguyen

Uppskattad förlust: $20 miljoner

Av alla pokerproffs som har gått bankrutt är Scotty Nguyen arketypen för en old school pokerlegend: full av vidskepligheter, minnesvärda punchlines, fantastisk på att bluffa men med bedrövliga dryckesvanor.

När han emigrerade från Vietnam under 80-talet, tjänade Scotty sitt levebröd som diskplockare på en restaurang. Trött på att bli illa behandlad av sin chef, sade han till slut upp sig med en lönecheck på 270 dollar i sin ryggsäck. Han tog sina pengar till Lake Tahoe där han började spela poker och förvandlade checken till en sexsiffrig sedelbunt på en vecka.

Ända till slutet av 90-talet var Scotty på toppen av pokervärlden, med vinster på över 11 miljoner under sin karriär. Tyvärr tog hans många beroenden över hans liv och så småningom började förlusterna dugga tätt. Till slut var han helt pank.

Scotty nguyen

#2 Erick Lindgren

Uppskattad förlust: $25 miljoner

Erick ”E-dog”Lindgren är tidigare medlem av Lag Full Tilt, dubbel vinnare av WSOP och WPT och tillhör de pokerspelare som tjänat mest pengar genom tiderna. Under 2016 rankades han på plats 38 i All Time Money List med över 10 miljoner dollar i turneringsvinster.

Till skillnad från andra pokerlegender som är kända för sina extravaganta vanor, var Lindgren snarare en helyllekille med gott uppförande och bra bordsskick som levde en pokerdröm.

Tragiskt nog utvecklade Lindgren ett allvarligt spelberoende som ledde honom till att söka konkurs flera gånger. Han står i stor skuld till Pokerstars (2,5 miljoner dollar), Skatteverket i USA (3,8 miljoner dollar), Andy Bloch (1,1 miljoner dollar) och många andra spelare (5 miljoner dollar).

2013 påbörjade Erick Lindgren ett rehabiliteringsprogram för spelberoende i Kalifornien.

ericklindgren

#1 Stu Ungar

Uppskattad förlust: $30 miljoner

Stu Ungar betraktas fortfarande som en av de bästa pokerspelarna genom tiderna. Tack vare hans fantastiskt höga IQ och fotografiska minne lyckades ”The Kid” att vinna WSOPs huvudevent tre gånger 1980, 1981 och 1997.

Men på grund av sitt dåliga pengasinne och förödande beroende av kokain brände han allt han tjänat.

Trots att han vann närmare 30 miljoner dollar under sin pokerkarriär dog The Kid utan några kvarvarande tillgångar, vilket gör honom till kung av alla de proffsspelare som blivit panka!

stu-ungar-1
182 articles