18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betalningsmetoder hos bettingsidor

Det finns en uppsjö av betalningsmetoder för betting på nätet, som alla har olika funktionalitet – sett till kostnader, insättnings- samt uttagstider. Spelare uppskattar olika och vi beskriver mer djupgående om dessa, samt tipsar om bettingsidor med just din betalningsmetod.

Spelbolagens betalningsfunktioner

Betalningsmetoder för betting

Den som vill spela på odds online, behöver hitta ett spelbolag med rätt betalningsmetoder för dennes önskemål. Därför har vi skapat den här guiden, där vi beskriver mer om olika betalningsmetoder betting på nätet fungerar samt vilka bettingsajter erbjuder vilka.

Bland annat beskriver vi hur man får tillgång till en viss betalningsmetod, vad som krävs för verifiering och vilka sidor man kan nyttja de på. Dessutom om hanteringstider för såväl insättningar samt uttag. Det är en av de stora skillnaderna för de olika betalningsmetoderna – tiden att få ut pengarna på kontot.

Mest populära betalningsmetoder 2021:

  • Swish
  • Trustly
  • Zimpler
  • VISA
  • Apple Pay

Svenska bettingsidor har bäst betalningsmetoder

Genom att spela på svenska bettingsidor får du tillgång till bäst betalningsmetoder, både sett till funktionalitet och hanteringstider för dina ärenden. Dessutom är det klart säkrare att spela hos svenska operatörer, likväl som att du slipper växlingsavgifter till andra valutor.

Smidigheten och säkerheten är med andra ord det som profilerar de svenska aktörerna, utan att för den delen få ett sämre utbud av insättningsmetoder samt metoder för uttag. För oss är det av största vikt att våra besökare hittar spelsidor där de kan genomföra deras transaktioner utan problem, varpå vi enbart tipsar om bettingsidor som finns inom det svenska licenssystemet.

Vilka betalningsmetoder ger snabba uttag för betting?

Att få tillgång till snabba uttag är någonting av det viktigaste som finns för bettare online – och som svensk, samt inom det svenska licenssystemet, finns överlägsna betalningsmetoder för betting med snabba uttag. Det är en kvalitetsstämpel som får den svenska marknaden att sticka ut på världsmarknaden.

Snabbast möjliga uttag hittar du för närvarande via Trustly samt Swish och för att nyttja dessa krävs det att du verifierar dig med BankID hos ditt spelbolag.

Trustly för betting

Trustly är en av de senaste betalningsmetoderna som finns tillgänglig hos spelbolag i Sverige. Deras närvaro har inte minst exploderat sedan licensieringen av den svenska spelmarknaden och numera finns de tillgängliga hos den stora majoriteten av bookmakers.

Anledningen till detta är delvis den teknik som Trustly vilar på, vilken säkerställer säkerheten för dina transaktioner samt utför dem på nolltid. Därutöver är det för att företaget har ett tätt samarbete med de flesta bankerna, vilket innebär att du får tillgång till betalningsmetoden med konto hos en av deras samarbetsbanker samt har ett BankID.

Läs mer om: Bettingsidor med Trustly.

Swish för betting

Från att ha funnits som insättningsmetod på ett fåtal bettingsidor, har Swish nu expanderat sig inom marknaden och finns även som uttag på flera ställen. Detta samtidigt som allt fler också plockat in dem som betalningsmetod för insättningar.

Vad som är så pass attraktivt med Swish är dels att de nyttjas av miljontals svenskar i deras vardag, men inte minst hur snabbt, enkelt och säkert det är för transaktioner. Ett uttag med Swish dröjer oftast inte mer än några sekunder att landa på ditt bankkonto.

Läs mer om: Bettingsidor med Swish.

BankID för betting

Navet för moderna och snabba betalningsmetoder är BankID, som används för de två mest centrala delarna i processen; att verifiera sig personligen och sedermera verifiera köpet. Funktionen används av miljontals svenskar, ofta på daglig basis, och har nu även hittat in i bettingdjungeln.

Vad som karaktiserar BankID-tjänsten är att den bidrar till smärtfria samt kvicka processer, men inte minst säkra sådana – och att den är hela grunden för mer eller mindre samtliga av de mest populära betalningsmetoderna, liksom registrering samt inloggning.

Läs mer om: Bettingsidor med BankID.

Zimpler för betting

Zimpler som betalningsmetod runt betting har flera attraktiva funktioner och då är det inte minst för möjligheten till betalning via faktura. På så sätt påminner det om till stor del om Klarna, som ännu inte finns tillgängligt som betalningar hos bettingsajter, vilket inte är speciellt märkligt då det är samma företag bakom produkterna.

Men det finns även mer än bara det som lockar; de snabba transaktionerna står också här i strålkastarljuset.

Glöm dock inte bort att ett antal spelbolag inte accepterar Zimpler i samband med en erhållen välkomstbonus, och att andra inte tillåter dem för uttag.

Sist, men absolut inte minst, vill vi uppmärksamma att vara försiktig om du väljer att betala via faktura. Om du känner minsta tecken på spelproblematik, undvik först och främst att spela i allmänhet och Zimpler i synnerhet.

Läs mer om: Bettingsidor med Zimpler.

Paysafecard för betting

Köp kontant och spela online. Ja, det är faktiskt möjligt på många bettingplattformar – och detta är tack vare klassiska Paysafecard. Man köper ett kort, eller kupongkod, för att senare göra en insättning med densamma. En utmärkt lösning för den som har kontanter hemma, och vill kunna boosta upp ens spelkassa.

Det finns därutöver många fördelar att betta med Paysafecard, med den stora säkerhetsaspekten jämsides dess unika funktionalitet. Metoden finns förvisso hos färre operatörer numera, men ändå en handfull sådana och vi beskriver mer om det på den dedikerade sidan om ämnet.

Läs mer om: Bettingsidor med Paysafecard.

Neteller för betting

En av de mest populära e-plånböckerna för betalningar är Neteller. Där får du tillgång till kvicka och säkra transaktioner och kan därutöver växla mellan olika valutor. Betalningstjänsten finns hos många olika spelbolag och vi nedan kan du läsa mer om hur det fungerar och varför Neteller du borde överväga att testa Neteller för ditt nästa bettingäventyr.

Läs mer om: Bettingsidor med Neteller.

Skrill för betting

Digitala plånböcker blir alltmer vanliga och en av de pålitligaste sådana är Skrill, som finns tillgängligt hos många olika bettingsidor. Med Skrill kan du valutaväxla med låga avgifter, sätta in samt ta ut pengar från en handfull spelbolag – snabbt, säkert samt smidigt. Vi djupdyker i allt om hur Skrill fungerar och vilka spelsidor du kan hitta som erbjuder betalningsmetoden.

Läs mer om: Bettingsidor med Skrill.

Skillnader på lägsta insättning

Vad man ska ha i åtanke mellan de olika betalningsmetoderna, som ni också kan läsa om på de specifika sidorna, är att det är stora skillnader på lägsta insättning beroende på vilken du väljer. Därför har vi skapat en artikel som berör bettingsidor med låg insättning och vart du hittar de lägsta möjliga betalningarna. Detta kan variera mellan exempelvis 25, 50 och till 100 kr.

Frågor & svar om betalningsmetoder på bettingsidor

Vi besvarar några av de frågor vi uppskattar som de vanligaste angående betalningsmetoder på bettingsidor nedan.

✅ Vilka betalningsmetoder är vanligast hos bettingsidor?

Spelare föredrar förstås olika betalningsmetoder, men mer återkommande och populära sådana är Trustly, bank- eller kreditkort samt Swish. Vi förväntar dock oss att metoder som Apple Pay kommer växa i popularitet under de kommande åren.

✅ Vilken transaktionsmetod är säkrast?

Svårt att sia, alla transaktioner på svenska speloperatörer är säkra. De som nyttjas tillsammans med BankID uppfyller dock säkerhetskraven till fullo. Detta inkluderar majoriteten av tillgängliga metoder.

✅ Vilka bettingsidor har uttag med Swish?

Ett flertal bettingsidor har infört uttag med Swish, däribland Betsson samt Unibet. Det innebär att det inte tar fler än några sekunder innan pengarna – om det inte fördröjs av tekniska problem – landat på banken.

✅ Vilka betalningsmetoder har snabbast uttag för odds?

Vilken betalningsmetod som har snabbast uttag kan förstås skilja sig från tillfälle till tillfälle, men normalt uppskattar vi Trustly samt Swish vara bäst för det.

✅ Finns det betalningsmetoder som inte fungerar till ens välkomstbonus?

Det beror på spelbolaget och reglerna som de sätter upp för deras bonus. Det är emellertid normalt att de inte accepterar olika e-transaktioner, som Skrill, Zimpler samt Neteller, för att spela med bonus.

182 articles
Profilen Bonus-kampanjkod.se drivs av redaktionen som helhet och här publiceras bland annat flera av sidans officiella texter, nyheter samt sådant utan koppling till någon specifik person som arbetar på hemsidan.