18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på padel: Allt om Betting på padel

Padel har slagit igenom ordentligt både som motionsform och sport, både i Sverige och övriga världen. Med boomen har det även blivit populärt att betta på padel. Vi ska gå igenom tips och knep som kan vara bra att ha med sig för detta. 

Här kan du spela på padel 2024

Topplista.

Är du ute efter mer information och fler bettingsidor med padel?

Padel Betting

Sporten Padel har ingen längre historia utan såg dagens ljus så sent som 1969. I ett steg att skydda tennisbanor från växtlighet så satte man upp väggar, något som senare blev ett verktyg i spelandet. Än nyare är fenomenet padel betting. Som bekant ger det alltid en extra krydda att spela på matcher man bevittnar. Padel är inget undantag. I takt med att padel stuckit iväg i popularitet så har även spelare och spelbolag fått upp ögonen för odds på sporten. 

Spanska sidor för betting har erbjudit spel på padel under en längre tid medan det började synas på svenska spelbolag i början av 2020. Nu kan vi även se svenska spelbolag som erbjuder både ett stort utbud, livebetting och livestreaming. Svenska folket är helt galna i padel och introduktionen på spelmarknaden låg helt rätt i tiden. 

Padel spelas allt som oftast i par och det är även den typ av padel som bettingbolagen tagit fasta på. Sporten består likt tennis av en tour där bra prestationer innebär högre ranking för paren. Det är denna tour som utgör spelmarknaden, även kallad World Padel Tour. Marknaden består främst av spel på och kring touren och numera kan man även spela på tidiga kvalmatcher inför turneringar som ingår. 

Betting på padel

Till en början var utbudet på Padel, när det väl fanns, begränsat och endast enklare spelalternativ fanns. Det har dock gått snabbt till idag när det erbjuds flera olika alternativ och odds både före och under matcher. Här är några förslag på spelformer man den som vill betta på padel hitta. 

Matchvinnare

Att spela på en vinnare av matchen är den mest klassiska och simpla typen av spel. Precis som i till exempel tennis så är det ett rakt spel på vem som går vinnande under striden. Oavgjort är inget alternativ. 

Över/under game

Spelar man på över/under antal game så väljer man inte sida vad gäller spelarna på planen. Grundtanken kan såklart vara att ett särskilt dubbelpar ska ha det extra lätt, men det man satsar på är hur många game som ska spelas. Exempel på lina kan vara över/under 19,5 game. 

Vinnare av set

Det finns även möjligheter att välja vinnare av ett specifikt set. Exempelvis om man istället tror att ett dubbelpar kommer gå ut starkt och vinna första set, men inte är lika säker på att det blir vinst totalt.

Betta på padel – som en vinnare

Det krävs såklart att man har koll på en del saker innan man börja betta på padel. Det är en ny sport och likt mer klassiska sporter kanske inte all kunskap sitter i bakhuvudet. Ta gärna tiden att bli kunnig inom både sport och utövare för att sen börja betta.

Ha koll på reglerna

Om du inte brukar betta på padel sen tidigare så rekommenderar vi inte att det sker utan förberedelser. Vid spel på padel gäller det att ha koll på förutsättningarna för matcherna för att ge sig själv en ärlig chans. 

Bygg upp en kunskapsbank

Det finns många olika par på touren och det gäller att ha koll deras kvalité. Lägg inte ett spel i blindo. Läs på om paren, kolla formen och om nödvändigt och möjligt, avvakta livesändningen för att se hur det ser ut.

Jämför oddsen

Med allt fler spelbolag som tar in padel i utbudet så finns det ingen ursäkt för att inte jämföra odds. Precis som på alla sporter så kan man hämta in gott om marginaler om man letar efter det bästa oddset på valt spel. 

Betting på padel

Explosionen av padelsporten senaste åren går inte att ta miste på. I princip varje litet samhälle från norr till söder har någon form av anläggning som möjliggör eget spel. Det är en sport som passar alla och som dessutom inte är några konstigheter att lära sig.

Detta går att applicera även på betting där man snabbt kan komma in i det som är väsentligt. Vi ser ingenting som pekar på att padel inte kommer fortsätta att växa på spelmarknaden. Större utbud, fler livesända matcher och fler alternativ för spel på matcherna är att vänta för dig som vill betta på padel.

182 articles