18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på tennis

Tillsammans med ett par andra sporter är tennis en av de mest populära sporterna att spela på. Tennis odds bjuder in till snabba ryck och mycket spänning. Analysförmågan sätts på prov och man kan hitta riktiga guldkorn.

Precis som det finns många saker som man känner igen om man är van vid att spela på andra sporter, så finns det ett par saker som skiljer sig från de allra flesta sporterna i form av vad man ska ha i åtanken I texten nedan ska ni få matnyttig info kring vad ni ska kolla efter.

Här kan du spela på tennis

Ta del av vår topplista med våra favoriter till bettingsajter där du kan spela på tennis.

För mer om och fler bettingsidor med tennis har vi en fullsmockad guide och utökad topplista.

Tennis betting

Marknaden för Tennis betting är otroligt stor och det går att hitta spel ända ner till pojk- och flickturneringar. Livestreaming är vanligt förekommande och med det så kan man se matcher på alla nivåer och i princip under alla klockslag på dygnet.

I en bettingvärld där lagsporterna tar störst utrymme så drar tennisen det tunga lasset för sporter där två deltagare ställs mot varandra. Detta kan man i vissa fall utnyttja till sin fördel när man ska betta på tennis. Har man huvudet på skaft och snabba fingrar är mycket vunnet.

Vanliga spelformer

Numera finns det mängder av spelformer på tennis, men alltjämt finns det ett par klassiker som man hittar för i princip varje tennis-match som går att spela. Den absolut vanligaste är matchvinnare, där du precis som det låter bettar på vem som vinner. Här finns det inget oavgjort resultat då varje match har en vinnare. Dock kan vi nämna att vissa spelsidor där där du kan spela på tennis voidar matcher ifall en spelare ger upp på grund av skada.

Setvinnare fungerar likadant, men där är istället vitsen att man ska välja rätt vinnare för ett specifikt set. Vid tennis betting så svänger det snabbt i matchbild och odds, varav man kanske tror mer på en spelare att vinna pågående set mer än hela matchen.

Över/under finns likt alla andra sporter på tennis. Det absolut vanligaste bland tennis odds när det kommer till över/under-spel är att satsa på antalet game i matchen eller i ett set.

Ett handicap-spel i tennis är oftast i game eller set där man spelar på att en spelare ska “täcka linan”

Betta på tennis med framgång

Vid tennis betting finns det flera olika aspekter att ta hänsyn till och det krävs oftast att man har mer än den allmänna kunskapen kring sporten för att bli en vinnande spelare i längden. Givetvis vittnar den officiella rankingen mycket om en spelares kvalité men i tennis är form och underlag viktigt att ha med i beräkningarna.

Vanliga underlag är grus, hardcourt och gräs som tillsammans med en kort period av inomhus-tennis utgör tennisens spelplaner. En spelare som är fantastisk på grus kan ha det svårare på gräset, vilket gör att mindre starka spelare som har gräs som sitt underlag kan spela jämnt och rent av slå spelare från den absoluta toppen.

Är en spelare inte i form så krävs det matchande för att hitta rätt spår igen. Då kan den spelaren ha en period av mindre bra resultat innan han eller hon är sitt rätt jag. Som vid all typ av betting så gäller det i tennis betting att hålla koll på oddsrörelserna och även att jämföra odds på diverse sidor. Det kan skilja flera decimaler och ska man hålla sig framgångsrik så gäller det att leta marginaler som i längden kan bli en stor del av den totala vinsten.

Betta live på tennis

Då tennis är en sport där det svänger väldigt mycket under en match så kan det absolut löna sig att betta live. Fördelen med tennis kontra lagsporter är att det inte krävs en längre analys eller tanke kring ett visst spel. Det kan ganska snabbt bli uppenbart att en spelare hamnar i en dipp eller topp under matchens gång och man kan gå in på något spelbart.

Tennis odds har en förmåga att pendla väldigt mycket, så det gäller att vara snabb på knapparna. Anar man tendenser så finns det så pass små spel som på vem som vinner nästa boll eller nästa game, om man kanske inte tror att matchbilden håller i sig under en längre tid. Håll utkik efter spelarnas kroppsspråk. Mycket under en match kan tyda på att en spelare är ur balans.

Populära turneringar för betting på tennis

Tennissäsongen pågår mer eller mindre året runt med lite mindre aktivitet under vintern. Det finns alltså gott om tid och möjlighet att ägna sig åt tennis betting. De absolut största tennisturneringarna är Grand Slam-turneringarna, både på herrsidan och damsidan. Dessa turneringar är fyra till antalet, där en vinst i alla kallas att vinna en Grand Slam.

Utöver detta finns det både på ATP-touren(herrar) och WTA-touren(damer) flera stora turneringar där dessa ger olika många rankingpoäng. 1000 för den ädlaste och 250 för turneringarna med lägst värde. Under sommar-OS var fjärde år ingår tennisen som också har en stor attraktionskraft.

Grand Slam-turneringar

 • Australiska Öppna (hardcourt)
 • Franska Öppna (grus)
 • Wimbledon (gräs)
 • US Open (hardcourt)

ATP Masters-turneringar (urval)

 • Paris Masters (grus)
 • Miami Open (hardcourt)
 • Madrid Open (grus)
 • Monte-Carlo Masters (grus)

WTA 1000 (urval)

 • Indian Wells Open (hardcourt)
 • Miami Open (hardcourt)
 • Italian Open (grus)
 • Dubai Open (hardcourt)

Sammanfattning

Avslutningsvis kan vi säga att tennis är en sport där man med kunskap, analysförmåga och en portion tur kan hitta mycket av spelvärde. I regel så är det två män eller kvinnor man ska analysera och försöka läsa av, vilket man med viss koll på vad man ska kika efter får grepp om ganska snabbt.

Ta alltid hänsyn till yttre förutsättningar såsom väder och underlag, samt grotta ner er i statistik och formkurvor. Här ska vi slå ytterligare ett slag för livebetting, med ett smörgåsbord av turneringar där livestreaming finns tillgängligt kan man få en edge mot spelbolagen genom att följa oddsrörelserna och vad man ser på streamen i form av spel och spelarnas agerande

182 articles