18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingsidor med BankID

I takt med att teknologin går framåt tar även spelbolagen fasta på diverse funktioner och finesser som underlättar användandet och spelupplevelsen för spelarna. Något som kommit fram på senare år och därefter blivit mäkta populär är Bettingsidor med BankID. BankID används redan till många ärenden vad gäller identifiering och underlättar vardagen för miljontals svenskar.

Bästa spelbolag med BankID

Nu är det också en för många självklar del när det kommer till betting. Det är vid registrering som man istället för långa formulär med diverse personuppgifter öppnar sitt BankID och godkänner registreringen därigenom. Inte bara tryggt utan väldigt smidigt. En relativt ny funktion som vi ska fördjupa oss i. Förutom en längre förklaring kring funktioner och användningsområden så ska vi även lista de bästa bettingsidorna med BankID.

Betting med BankID 2021

Det är knappt så att vi minns en tid innan BankID i samhället, men som hjälpmedel och funktion i bettingsammanhang så har BankID verkat sedan 2019. Trots den korta tiden med BankID betting så har vi nu fler spelbolag med det än utan, detta då det i princip bara finns fördelar med funktionen.

Tidigare har en registrering för ett spelbolag inneburit formulär det man ska välja användarnamn, lägga in sina personuppgifter, sätta ett lösenord osv. Med flera spelbolag på sin lista över sidor man använder blev det en hel del användaruppgifter att hålla rätt på. Därtill var det inte ovanligt att man skulle bekräfta dessa uppgifter med diverse dokument och identifikationspapper.

Med intåget av BankID så slipper spelarna och spelbolagen allt detta. BankID används och har en tid använts som digital legitimation och accepteras av merparten av större företag i samband med registrering och betalning. För bettingsidor med BankID så kan man på ett säkert och enkelt sätt godkänna nya spelare utan att kräva något mer än så.

Spelbolagen som tar in BankID växer dag för dag och för nya spelbolag på marknaden så är det nästintill ett krav för att man ska kunna konkurrera från start. Även vid insättning och uttag så effektiviserar BankID processen då man undviker och slipper flera steg.

Allmänt om BankID

Med i runda slängar 7 miljoner invånare så är BankID väl erkänt hos gemene man. Det fungerar som en e-legitimation som motsvarar dokument likt körkort, ID-kort och pass när det kommer till att bekräfta sin identitet online. Det finns i tre olika former, mobilt, på fil och på kort. Den vanligaste användningsformen är mobilt där man har tjänsten som app i sin telefon. På kort så innebär det att man har ett kort i kreditkortsstorlek som man använder för att logga in. BankID på fil lagras istället i din dator på ett säkert sätt och öppnas därigenom när man behöver tjänsten.

BankID utfärdas av bankerna och därmed kan det ur en säkerhetssynpunkt anses väldigt säkert. Samtliga stora myndigheter använder det som en godkänd metod när det kommer till identifiering. Genom att ange sitt personnummer så ombeds man öppna den version av BankID som man har och man anger en sedan tidigare vald sifferkombination. Sekunder senare är man legitimerad och sidan man avser att identifiera sig via forslar en vidare.

Krävs BankID för betting utan registrering

Vill man använda sig av bettingsidor utan registrering så är BankID ett måste. Registrerar man sig inte så får spelbolaget inte tillgång till några uppgifter. Legitimerar man sig med BankID så får spelbolagen bekräftat att allting har gått rätt till samt att du är du, kort och gott. Ditt BankID används då uteslutande även för all hantering av insättningar och uttag. Betting utan konto & registrering har också blivit väldigt populärt och en möjlighet allt fler aktörer tar till sig. Hela funktionen möjliggörs av att man har ett BankID.

Nya bettingsidor med BankID

För nya bettingsidor så är det ur en konkurrenssynpunkt väldigt viktigt att erbjuda möjligheten att använda BankID. De etablerade spelbolagen har i regel funktionen redan och både erfarna spelare och nyare spelare har det som ett av sina kriterier. För ett nystartat spelbolag så krävs det att man står ut i allt annat än negativ bemärkelse. Finns det inte Bank-ID som registreringsmetod så riskerar man att tappa i konkurrenskraft gentemot andra nylanserade spelsidor. Dessutom så innebär det att nya kunder kan testa spelupplevelsen direkt utan att fastna på registreringen.

Mobilt BankID för betting

Att använda mobilen för den här typen av ärenden ter sig för många självklart. När du ska öppna ditt BankID är mobilt BankID den vanliga metoden. Enkelheten ligger i att man öppnar appen i sin mobiltelefon, som man i regel har lättillgänglig, och godkänner legitimeringen. Hur enkelt som helst och spelar man dessutom i något av spelbolagens appar så slipper man ha några andra hjälpmedel i närheten då allt sköts i telefonen. Detta innebär att man kan registrera sig om man skulle vara på resande fot utan att behöva ha någon större enhet med sig.

Störst säkerhet

Registrerar man sig med användarnamn och lösenord så krävs det ett minne och ett lättillgängligt anteckningsblock för att hålla reda på dessa. Är man aktiv på flera spelbolag så kan det bli ett deltidsjobb att hålla reda på inloggningsuppgifterna. Med BankID har du en sifferkombination du ska hålla reda på och kan därför ha full koll på all inloggning. Dessutom är det som vi nämnde bankerna som utfärdar BankID vilket garanterar säkerheten. Skulle tekniska störningar mot förmodan uppstå så kan man också vara trygg i att veta att det hanteras med högsta prioritet och åtgärdas fort.

Betta med BankID direkt

Det är ingen tidskrävande process för att komma igång och spela med hjälp av BankID. I texten har du informationen du behöver och med vår topplista hittar du de absolut bästa bettingssidorna som använder sig av BankID istället för registrering med användaruppgifter. Med nämnda möjligheten att spela utan att registrera sig så kan man väldigt fort börja leta odds och spelobjekt.

Frågor & svar: Bettingsidor med BankID

✅ Vilka är fördelarna för bettingsidor med BankID?

Som ett urval av fördelar så är inte minst tiden som det tar den stora fördelen. På en minut kan du vara igång med att spela på odds med hjälp av BankID. Att slippa registreringsprocesser och att skicka in diverse dokument för att identifiera sig är en lättnad för många spelare.

✅ Vilka är nackdelarna för bettingsidor med BankID?

Om bettingsidorna endast erbjuder BankID som metod när man ska spela så finns det en risk att man utesluter en del av spelarna. Man får även förlita sig på att tekniken fungerar vid tillfället.

✅ Vilka banker är kopplade till Bank-ID?

I dagsläget är Handelsbanken, Ica-banken, Swedbank, Sparbanken Synd, Skandiabanken, SEB, Nordea, Ikano Bank, Danske Bank och Ålandsbanken kopplade till tjänsten. Samtliga använder BankID till merparten av samtliga bankärenden som går att göra.

✅ Är BankID säkert?

Utfärdat av bankerna och utan behov av att skriva upp sina inloggningsuppgifter så är BankID väldigt säkert. Du kan också räkna med god teknisk hjälp ifall det behövs samt att eventuella tekniska problem åtgärdas fortast möjligt.

Summering: Bettingsidor med BankID

När allting summeras är det svårt att hitta något annat än fördelar med BankID och användningen av det på diverse bettingsidor. Snabbt, smidigt och säkert är vad spelarna begär vid registrering och detta uppfyller BankID alla kraven för. Du har alltid ditt BankID nära till hands och har man ett mobilt sådant så går det registrera sig var man än befinner sig, bara på ett ögonblick. Allt relevant för funktionen har vi gått igenom och det tillkommer inga konstigheter utöver det. Som tillägg så ger det även en fördel både vid insättningar och uttag, då en identifiering med BankID tillåter spelbolagen att godkänna transaktioner nästintill omgående.

Med detta i åtanke och med vår topplista för de bästa bettingsidorna med BankID så finns allt du behöver för att sätta igång direkt.