18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingsidor med svensk licens

Sedan den 1 januari 2019 så måste alla spelbolag ha en svensk licens – vi listar dem bästa nedanför.

Spelbolag med svensk licens 2024

X3000
Bonus
Speedy Bet
Bonus

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

Mer om detta ska nedan text innehålla och du får gott om matnyttig information om vad det innebär när ett spelbolag har svensk licens och fördelarna med detta. Detta kom som ett nytt steg i utvecklingen kring att göra spelandet tryggare och säkrare, samt att kontrollen över spelarna ska öka för att undvika att spelandet blir till något negativt. Här hittar du också de bästa licensierade sajterna. Vi har en sida om bästa bettingsidor, och där hittar du ännu mer information.

Om svensk spellicens

Det var alltså januari 2019 som lagen kom och att det finns en reglering kring spelmarknaden i Sverige är inget nytt. Sedan 1844 är det staten som har haft monopol på betting varav vi inte se några andra aktörer än Svenska Spel när det kommer till att erbjuda spel i butiker och dylikt. Detta har dock kringgåtts relativt enkelt tidigare då utländska bettingsidor förlagt sin licens på bland annat Malta där man har kunnat erbjuda spel till kunder i Sverige, då online.

Lagen som endast tillåter spelbolag med svensk licens innebar att monopolet försvann. Detta gjordes för att kunna kontrollera vilka spelbolag som kunde erbjudas till svenska kunder. Nu var aktörer som ville fortsätta vara verksamma i Sverige tvungna att ansöka om svensk spellicens och där även uppfylla ett antal krav.

Vilka dessa kraven är fördjupar vi oss längre fram i texten. Kort kan sägas att det är steg som tagits för att få till en tryggare och säkrare miljö för spelarna och undvika att fler faller i missbruk som en följd av spelandet.

Varför bettingsidor med svensk licens är bäst

Att söka sig till spelbolag med svensk licens ser vi som en självklarhet. Bettingsidor med svensk licens är tveklöst det bästa valet för spelaren då det ger dig bättre kontroll över spelandet ur flera olika aspekter. Då det är en lag så är det framtaget från högsta topp och med det kan vi säkerställa att det är en seriös licensmarknad som lagen har mynnat ut i. Tidigare har spelare sökt sig till utländska aktörer för att få extra funktioner och finesser men allt detta är nu av högsta kvalitét när de mer seriösa och etablerade spelsidorna innehar svensk licens och därmed erbjuds till svenska spelare.

Bettingsidor med svensk licens erbjuder även både svensk support och svenskspråkigt innehåll på sina sidor. Även om engelskan sitter som en smäck för många så är även de mest besvärliga termer översatta. Du har alla dina finanser hos spelbolagen i svensk valuta och eventuella funderingar och frågor kan du ta med en svensk support.

Nu har även den registreringsfria bettingen nått Sverige vilket innebär att din upplevelse från insättning till uttag, utöver den högteknologiska spelupplevelsen, går snabbt och smidigt. Du behöver alltså inte registrera dig med dina personuppgifter, hålla koll på lösenord och spendera tid med att skicka in identifikations underlag när du spelar på spelbolag med svensk licens. När det dessutom ställs höga krav för att tillhöra gruppen bettingsidor med svensk licens kan du försäkra dig om att allting flyter på och följer alla etiska och moraliska riktlinjer.

Fördelar hos spelbolag med svensk licens

  • Säkert att spela på licensierade spelbolag.
  • Svenskt språk.
  • Spela i svenska kronor.
  • Support på svenska.
  • Spelpaus & hjälpverktyg.
  • Du får alltid skattefria vinster under svensk licens.

Nya bettingsidor med svensk licens

Vi kan också berätta att nya bettingsidor med svensk licens håller högsta kvalité. För etablerade spelbolag som fått svensk spellicens så är man etablerade sen tidigare. Nya spelbolag med svensk licens har förutom att ha uppfyllt alla kriterier för licensen även fått anstränga sig för att locka till sig nya kunder. Det innebär funktioner av bästa sort och ofta med registreringsfri betting som en av dessa funktioner. Du kan alltså räkna med att hitta exakt den typ av bettingsida du söker bland sidor med svensk spellicens.

Tips: Läs mer om nya bettingsidor.

Bettingsidor med licens & utan registrering

En av de områden vi ser licensieringen som mest lyckad på är hur man effektiviserat, förenklat och samtidigt gjort bettingen enklare för svenska spelare. Detta med bland annat och framförallt med det så kallade verktyget betting utan registrering som innebär en automatiserad registrerings- och verifieringsprocess. Detta innebär att du som spelare slipper mata in dina uppgifter manuellt, utan kan göra det med bankidentifiering istället. Med andra ord blir ditt personnummer indirekt ditt spelkonto.

Regler för svensk spellicens

Vad krävs då för att man ska sättas på listan för bettingsidor med svensk licens. Det är hårda men sunda regler som införts. Bland annat så måste alla licensierade spelbolag betala 18% i skatt vilket innebär intäkter till staten, intäkter som landet innan spellagen kom gick miste om.

Det ökade kravet på spelarens trygghet i form av insättningsbegränsningar, tidsbegränsningar och bonusar minskar riskerna att man spelar för mer än ekonomin tillåter samt att man genom lukrativa erbjudanden inte riskerar att förlora än mer och större summor. Endast en bonus per spelare tillåts vid insättning och marknadsföringen är strypt till det minimala varav lockelserna i form av SMS- och mailutskick uteblir.

Ytterligare något som togs bort när lagen kom var möjligheten att spela på faktura. Nu måste alla insättningar göras med summor man faktiskt har och möjligheten att sätta det på kredit finns inte kvar.

Hur svenska spelare påverkas

Licenssystemet är i allra högst grad något som påverkar spelarna och det till det bättre. Utöver intäkter och mer kontroll från staten så får spelarna en säkerhet och trygghet man tidigare saknat när regleringen ej såg ut som den nu gör. Det finns flera olika fördelar med den svenska licensen och ett fler av dessa vill vi uppmärksamma er extra mycket om.

Enklare att få stöd

Spelpausen som införts innebär att den som har problem med spelandet kan stänga av sig själv på antingen 1,3,6 eller 12 månaders tid. Då spärras man från samtliga spelsidor med svensk spellicens, ett ovärderligt verktyg i syftet att begränsa det mer ohälsosamma spelandet.

Verktyg för säkert spelande

För att man ska kunna kontrollera sitt spelande så kan man själv sätta gränser för att inte riskera att spela mer än vad man kan och vill. Numera finns det gott om alternativ och sätt du kan begränsa dig på och supporten är mer än behjälplig med detta. Du får inga påtryckningar, erbjudanden om lojalitetsbonusar och så vidare för att du ska stanna kvar i spelandet. Tid, insatser och vinster finns att begränsa på samtliga sidor.

Konsumenträtt

Det går inte nog att pusha för dina rättigheter ifall du hamnar i en tvist gentemot ett spelbolag med svensk licens. Om du anser dig orättvist behandlad eller att du anser att något av kriterierna för svensk spellicens inte följts så har du som konsument rätt att pröva det rättsligt.

Kontoverifieringen sker med BankID

Med Bank-ID sköter man merparten av sina ärenden online och numera är det samma sak hos spelbolagen. De flesta licensierade spelbolagen har kontoverifiering med hjälp av BankID vilket innebär att du, återigen, inte behöver lämna ut alla dina uppgifter tillsammans med diverse dokument vid spel och uttag. För spelupplevelsen så förhöjer den snabba registreringen och processen vid insättning och uttag det hela.

Spelbolag utan svensk licens

Det finns fortfarande etablerade spelbolag utan svensk licens där ute, men dessa är inte verksamma i Sverige just på grund av att man inte uppfyller kraven. Till skillnad från spelbolag med svensk licens så satsar licenslösa bolag med en aggressiv marknadsföring för att locka dig till ytterligare spelande, även om du själv tidigare satt stopp. Det finns inget som säkerställer att du är skyddad av gränser du själv sätter.

Skulle du hamna i en tvist med ett ej licensierat spelbolag så kan du inte räkna med någon hjälp från högre ort, då riskerna för spel från bolag utan svensk spellicens faller tillbaka på dig som gjort valet.

Bettingsidor med svensk licens finns för att du som spelare ska kunna känna tillit till att ditt spelande inte utnyttjas av spelbolagen. Helt enkelt ett schysst och tryggt alternativ där du som spelare sätter gränserna och villkoren.

Summering: Bettingsidor med svensk licens

Summa summarum kan vi vara överens om att lagen som föll i bruk i januari 2019 var från flera olika synpunkter ett bra beslut och har fallit ut väl för samtliga. Flera spelare har fått möjligheten att säkra sitt spelande och att göra det till ett nöje snarare än ett måste. Man har om man känner att det behövs möjlighet att sätta spärrar och tvingas alltid att sätta gränser när man registrerar sig hos ett spelbolag med svensk licens.

Den aggressiva marknadsföringen är ett minne blott och man slipper att få inkorgar dränkta i reklam och erbjudanden från spelbolag där du erbjuds det ena och det andra. Istället kan du som spelare se spelandet just som ett sätt att förgylla vardagen, snarare än något annat. Att bonusar och erbjudanden begränsas hjälper spelare i riskzonen att begränsa sig och kunna kontrollera sitt spelsug.

Det är även en fördel för högre instanser att kontrollera och kunna hjälpa till i fall där spelare anser att något inte gått rätt till. Genom att söka dig till bettingsidor med svensk spellicens så blir det ytterligare en trygghet då du har betydligt fler möjligheter till upprättelse om så skulle behövas.

Allt detta samtidigt som din spelupplevelse inte påverkas negativt på något sätt. Kvar finns etablerade, seriösa aktörer du kan använda dig av när du spelar och samtidigt känna att du får njuta av den bästa typen av bettingsidor där kriterierna med fina finesser, säker och snabb registrering samt utmärkt support alla uppfylls.