18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Cash Out: Allt om ”Stänga ett spel”

Funktionen att kunna använda sig av Cash Out i samband med betting har sedan det introducerades blivit ett populärt och uppskattat inslag på spelmarknaden. Kortfattat så innebär det att man genom att analysera ett pågående spel kan besluta ifall man vill avbryta det i förtid eller vill löpa linan ut.

Genom att använda sig av Cash Out betting så får spelaren nästintill full kontroll på utgången och kan på ett flexibelt sätt styra över sina vinster och förluster. Numera erbjuder flera spelbolag på den svenska marknaden. Vilka spelbolag det rör sig om kan du se på vår topplista med de bästa Cash Back-bolagen.

Bettingsidor med Cash Out

Topplista.

Om Cash Out

Cash out betting slog igenom på den svenska marknaden när Bet365 först erbjöd funktionen för sina spelare. En annan vanlig benämning är “Stäng spel” som är den svenska översättningen av termen. Spelbolagen försöker ständigt hitta nya sätt att aktivera användare under spelets gång och cash out blev ytterligare ett steg mot total spänning.

Vad cash out innebär är att man under ett pågående spel kan välja att stänga det, på både vinst och förlust. Oavsett om du sitter med ett singelspel eller multispel så ökar eller minskar den möjliga cash out-summan i takt med att resultatet i spelobjektet ändras.

Hur fungerar Cash Out

Innan man tar sig an Cash Out-funktionen är det viktigt att man vet hur det fungerar.

För tydlighetens skull tar vi ett exempel:
– Under en Champions League-kväll spelare Chelsea-Barcelona och Sevilla-Wolfsburg.
– Oddsen för hemmasegrar ger ett totalt odds på 5,80. 75 minuter in i matchen leder hemmalagen med uddamålet. Summan som finns tillgänglig för Cash Out har i takt med målen och matchernas gång ökat.
– Vid detta läget får Sevilla en spelare utvisad. Du känner att det ligger ett kvitteringsmål i luften och vill då stänga ditt spel. Stänger du då spelet så kan du bortse från slutresultaten och lugnt konstatera att du har gått med vinst på grund av din fingertoppskänsla.

 • Du placerar ditt spel precis som vanligt, väljer spelobjekt och tippar utgången. Detta kan göras både pregame och live.
 • Om du lägger spelet innan start kan möjligheten finnas redan då att använda dig av Cash Out. Då oftast med insatsen du ursprungligen placerat, alternativt med en viss negativ marginal.
 • När ett eller flera av spelobjekten startar så kommer du snabbt märka att den möjliga summan att använda funktionen på justeras. Detta i samband med händelser i spelet och att klockan tickar.

Funktionen stängs precis likt spelmöjligheterna när en händelse inträffar som har stor påverkan på aktuella odds. När det sen finns möjlighet att använda sig av cash out igen har den aktuella summan troligtvis ändrats.

Om du under spelets gånger känner att kupongen är på väg att glida dig ur händerna eller att du vill undvika den allra värsta nervositeten i väntan på att en match ska ta slut så kan du klicka på “cash out”. Sker ingen plötslig ändring i summan under sekunderna det tar för din cash out att godkännas så får du beloppet direkt tillbaka till ditt spelkonto.

Cash Out kan inte alltid användas

Värt att tillägga är att bettingsidor med cash out inte alltid erbjuder möjligheten till att stänga spel. Det finns spelmarknader där funktionen är helt utesluten, samt så kan även möjligheten att stänga spel försvinna mitt under en pågående match även om det inte tillhör vanligheterna. Man ska ha i åtanke att när spelet är stängt på grund av händelser i spelets gång där oddsen påverkas så stängs av möjligheten till Cash Out av.

Numera finns det dock spelbolag med cash out som erbjuder möjligheten att delvis stänga att spel genom Cash Out. Det innebär att du som spelare kan välja hur mycket av det satsade beloppet som ska ligga kvar på kupongen, medan den andra delen kan tas bort och släppas tillbaka på ditt spelkonto.

Fördelar & nackdelar med Cash Out

När man använder sig av Cash Out betting så kan det göras både till ens fördel och ens nackdel. Man bör ha koll på förutsättningarna samt använda det som ett hjälpmedel snarare än en ständigt återkommande funktion.

Fördelar

Bland fördelarna är det främst flexibiliteten som man bör slå ett slag för. Möjligheten att styra över sitt spel och kunna läsa en matchbild och fatta ett beslut utefter detta

 • Flexibiliteten
 • Man kan lägga ett spel åt sidan och leta efter fokusera på andra spelvärda objekt
 • Oförutsedda händelser i en match behöver inte innebära ett förlorat spel i slutändan

Nackdelar

Med Cash Out betting ligger nackdelarna främst i risken att man använder funktionen lite väl lättvindigt när en match skiljer sig från förhandsanalysen

 • Man förlitar sig väl mycket på att cash out ska rädda spelet
 • Ett förhastat beslut kan leda till att man i efterhand ångrar sig
 • Det är spelbolagen som väljer vilken summa du kan stänga spelet för. Värdet är därför lägre för dig än det för den faktiska vinstchansen.

Betting med Cash Out

För spelbolagen är Cash Out en stor konkurrensfördel då det öppnar möjligheter för spelaren, något som sedan funktionens intåg blivit betydande när spelarna letar nya bettingsidor. Detta har bidragit till att allt fler spelbolag tar in möjligheten till Cash Out och adderar diverse funktioner för att få en edge gentemot konkurrenterna på marknaden.

Frågor och svar: Cash Out

✅ Har Bet365 Cash Out?

Ja. Bet365 har Cash Out för deras medlemmar och det på en de allra flesta sportevent.

✅ Har Unibet Cash Out?

Ja. Enligt oss har Unibet ett av de bästa verktygen för Cash Out, vilket de med stolthet också använder flitigt i marknadsföringssyfte.

✅ Har Svenska Spel Cash Out?

Ja. Svenska Spel införde Cash Out under 2021.

✅ Finns det andra spelbolag med Cash Out?

Flera! Cash Out blir allt vanligare, i samband med att efterfrågan växer. Exempel på andra spelbolag med Cash Out är:

 • Betsson
 • Campobet
 • Betway

Experttips för Cash Out

Bara för att möjligheten finns att använda Cash Out betting så ska man inte nödvändigtvis alltid göra det. På samma sätt som man kan minska en eventuell förlust så kan man gräma sig ifall man skulle ta ett förhastat beslut vad gäller Cash Out. Funktionen kräver en fingertoppskänsla för att den ska vara lönsam och att man analyserar spelobjektet noga under spelets gång. Kan man utnyttja bettingsidor med Cash Out på rätt sätt så blir det till en stor fördel.