18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Esport Betting: Betta på e-sport

Fenomenet Esportsbetting har gjort ett ordentligt intåg på spelmarknaden efter att ha varit en stor del av vår kultur under en längre tid. Yngre generationer har vuxit med någon form av Esport och det är på sina håll lika vanligt och populärt som mer historiskt stora sporter såsom fotboll, innebandy och ishockey som länge haft ett väldigt stort fäste i Sverige. Numera är e-sporten en stor kulturyttring med en väldigt ljus framtid.

Esporten skiljer sig mångt om mycket från våra andra stora sporter då det inte kräver att man har en särskild bakgrund, fysik eller ekonomisk möjligheter. Lägger man ner tillräckligt mycket tid och övar så har man ett stort försprång ifall man verkligen vill satsa på en karriär

I takt med att e-sporten vuxit har även möjligheten att betta på Esport vuxit fram. Det var länge endast möjligt att spela på Esport och vinna bättre prylar till sina spelkonton, medan det nu finns alla möjligheter att betta på esport på betting sidor.

Bästa esport betting sidor

Topplista.

Tips: Fler bettingsidor för svenskar.

Om e-sport betting 2021

E-sport betting växer så det knakar och har fortsatt göra så även under 2021. Då det är en sport som kan utövas från det egna vardagsrummet så finns det inga begränsningar i hur många tävlingar och dylikt som kan hållas. Fler bettingsajter erbjuder fler och fler odds på esporten, varpå tillgängligheten blir bättre och kvaliteten likaså.

Utöver att Esporten har en väldigt stark grund att stå på sedan start i Sverige så har även framgångar för svenska lag inom diverse spel gjort att intresset ökar än mer. Både online och live har människor vallfärdat för att kunna se de absolut bästa lagen mäta sina krafter. Världens största LAN-träff hålls i Sverige två gånger om året vilket även det byggt upp ett intresse. Esporten är idag en industri modell större där de allra största eventen ses av miljontals åskådare och prispotterna är därefter. Flera tunga ligor i sportvärlden har fått se sig omsprungna av Esporten i antalet tittare.

Har man ett intresse för Esport är Esportsbettingen en värld att ganska snabbt få grepp om. Esport är för många fortfarande inte det lättaste att förstå sig på och har man ett grundintresse och en kunskap därtill kan man ha många fördelar gentemot spelbolagen.

Betta på esport

För i princip alla större Esporter man kan tänka sig anordnas det frekvent tävlingar och i de allra flesta fall går det att betta på eventen. Principen i själva bettingen är densamma men det skiljer sig sen en del beroende vilken typ av Esport man spelar på. Dota 2, League of Legends och CS:GO är långlivade Esporter med ett brett antal utövare och publik. Det går även att betta på Starcraft 2, FIFA, NBA och diverse fighting spel även om det sistnämnda är svårare att hitta. En del mindre marknader finns också men då är utbudet i regel något begränsat.

CS:GO

CS:GO är uppföljaren till klassiska Counter-Strike, ett spel som är ett av de mer klassiska spelen både vad gäller att utöva och att betta på. CS:GO-betting hittar vi nuförtiden på nästan alla bettingsidor och utbudet på vissa event är oerhört rikligt.

Det absolut vanligaste spelläget i detta FPS-spel(first person shooter) är 5 vs 5 där det vanligtvis spelas 16×2 ronder under en “karta”. Matcherna avgörs sedan i regel i bäst av tre “kartor”. För att vinna en rond gäller det att eliminera motståndarnas spelare först och i takt med att detta sker så tjänar laget pengar till att köpa fler och bättre vapen.

I mångt om mycket påminner det om betting på fotboll, basket och andra sporter. Du kan spela på vilket lag som vinner en viss rond, “kartan” och matchen, samt flera andra spel såsom handicap-spel och mindre sidospel

League of Legends (LoL)

Det går att argumentera för vilken Esport som är den största men League of Legends (förkortas LoL) med sina över 100 miljoner aktiva spelare är definitivt där och nosar. Det är med andra ord föga förvånande att Esporten har League of Legends som ett av sina stora dragplåster. Det svenska intresset är också väldigt stort även om det inte finns några siffror på antalet utövare.

League of Legends spelas som oftast 5 mot 5 och flera olika större turneringar är ständigt återkommande. Dessutom finns det en egen liga som spelas i två säsonger per år. Precis som ligor i andra sporter så slåss lag om en serieseger, nedflyttning och inflyttning där de allra främst gör upp i VM där stora prispengar finns att tävla om.

FIFA

FIFA är för gemene man troligen det mest populära spelet och förmodligen den Esport som behöver minst introduktion. Det är en fotbollsmatch man både ser och bettar på om än av mer teknologisk sort. Spelomfattningen och utbudet är på många sätt likt det du får vid betting på “riktig” fotboll. Spela på matchvinnare, vinnare av halvlek, handicapsspel och över/under antalet mål.

Overwatch

Letar man efter och har ett intresse i FPS-spel med framtids-feeling så är det Overwatch man ska kika på. Det är ett relativt nytt spel både på spelkartan och vad gäller Esportsbetting. Vanligen spelas det mellan två lag med sex spelare i vardera lag där upplägget är aningen mer komplext då det finns flera olika spellägen och således olika spelobjekt beroende på tävling. Självklart är matchvinnare och turneringsvinnare ständigt förekommande även när du bettar på Overwatch.

Spela på e-sport här

Spelbolagen är inte sena att haka på trender och då Esporten är här för att stanna har möjligheterna för att betta på Esport spridit sig ordentligt. Numera erbjuder samtliga stora bettingsidor ett rikligt utbud som bara växer och växer.

Det är vanligt att hitta event som både livestreamas och som har ett livebetting-utbud att ta del av under tiden. Inför event kan du spela på både matchvinnare och diverse sidospel för varje match, samt turneringsvinnare. Då Esporten är populär över hela världen så kan man på flera spelbolag betta på Esport under dygnets alla timmar.

Betway e-sport

Då Betway har en stark ställning i betting-världen ter det sig naturligt att man satsar stort även på Esport. Man är huvudsponsor åt välkända Esport-organisationen Ninjas in Pyjamas som har sitt fäste i Sverige. Man ser ofta Betway i samband med turneringar och även där agerar man huvudsponsorer och medsponsorer för flera event. Finns där ett event eller tävling värt att betta på när det kommer till Esport så hittar ni odds och ett stort utbud hos Betway. Man var faktiskt det allra första spelbolaget som erbjöd spel på Esportsturneringar.

Unibet e-sport

Väletablerade Unibet är redan kända för sitt stora utbud och streamingmöjligheter när det kommer till flera större sporter och numera är Esportsbetting inget undantag. Att kunna livestreama ett Esportsevent ökar spänningen samt möjligheterna att analysera ett spel innan man placerar ett bet.

Betsson e-sport

Betsson erbjuder spel på bland annat CS:GO, Dota 2, League of Legends men även mindre etablerade spel som Rocket League och World of Tanks. Betssons Esportbetting är om än inte lika etablerad som ovan nämnda ändå en väldigt uppfriskande upplevelse när det kommer till Esportsbetting på grund av att man har en lång erfarenhet av betting överlag men också erbjuder en välarbetad spelsida och Esportsavdelningen ger mindre etablerade spelare en tydlig överblick.

Tips & trix: bli bättre på esport betting

Vilka tips har vi för att bli bättre på esport betting? Kan exempelvis vara: betta på sporter du personligen spelar, håll koll på proffsligorna, använd statistik och jämför odds. Ta gärna med fler punkter under detta stycke också. Kan delvis sånt egentligen är generellt för betting.

En klar fördel när man ska betta på Esport är att man har kunskap kring sporten sedan tidigare, vilket kanske inte är en lika stor självklarhet som när man ska betta på till exempel fotboll. Alla har sett en fotbollsmatch och merparten är något införstådd med regler samt vilka lag som har större grundkapacitet. Esporten är en aningen mer stängd kultur där det inte är lika lätt att se en match av valfri Esport för första gången och sätta sig in i det.

Därför kan det vara väldigt bra att testa på sporten själv, vilket till skillnad från andra sporter är betydligt lättare att göra då allt som krävs är en dator och en stabil Internetuppkoppling. Därefter när man förstår vad som krävs och vad som gör en bra Esportsspelare i den valda Esporten så kan man ge sig in på att betta på Esport.

Precis som vid all betting är det analysering och förberedelser som är A och O. Kolla på historik, grundkapacitet, form och eventuella aspekter som kan påverka matchen du ska betta på. All information finns tillgänglig på nätet, något som man absolut kan och bör dra fördel av. De allra flesta spelbolagen erbjuder möjligheten att betta på Esport så att jämföra odds ska och kan göras även på Esport.

Sammanfattning

Esporten går onekligen en spännande framtid till mötes och det räknas efter NFL, den amerikanska fotbollsligan, bli den mest sedda sporten i framtiden. På bara ett par år har möjligheterna att se på sporten både live och online vuxit otroligt och teknologin kommer inte sätta gränser, tvärtom, för att det ska fortsätta.

Att betta på Esport må låta främmande och osäkert men i grund och botten är det betting och man bör se det på samma sätt som vilken sport som helst, även om det kanske krävs mer av någon att sätta sig in i det för första gången. Däremot har som nämnt nästan alla yngre generationer erfarenhet av någon form av Esport och då kan man med en viss erfarenhet av betting väva samman dessa kunskaper som en bra skjuts ut i att bli framgångsrik i Esportsbetting.