18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på e-sport

E-sporten växer så det knakar och numera finns även fantastiska alternativ för den som vill betta på esport. På den här sidan tipsar vi om hur du kan bli mer framgångsrik med din betting på esport.

Att betta på e sport är ett relativt nytt fenomen, men som blir alltmer populärt och utbudet för det blir bara större och större. Från att ha varit någonting de i framförallt den yngre generationen enbart spelat, är det numera någonting man också tittar samt bettar på.

I takt med att e-sporten vuxit har alltså möjligheten att betta på Esport vuxit fram. Det var länge endast möjligt att spela på e-sport för att vinna bättre prylar till sina gamingkontot, men nu finns det många etablerade bettingsidor med esport för en mängd olika kategorier inom segmentet.

Här kan du betta på e sport 2024

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

Om betting på e-sport

Betting på e-sport växer så det knakar och har fortsatt göra så även under 2024. Då det är en sport som kan utövas från det egna vardagsrummet så finns det inga begränsningar i hur många tävlingar och dylikt som kan hållas, även oberoende av säsong.

Utöver att e-sporten har en väldigt stark grund att stå på sedan start i Sverige, så har även framgångar för svenska lag inom diverse spel gjort att intresset ökar än mer. Både online och live har människor vallfärdat för att kunna se de absolut bästa lagen mäta sina krafter.

Esporten är idag en industri modell större där de allra största eventen ses av miljontals åskådare och prispotterna är därefter. Flera tunga ligor i sportvärlden har fått se sig omsprungna av Esporten i antalet tittare. Därför har det också blivit aktuellt att betta på esporten.

Har man ett intresse för e-sport är det en värld att ganska snabbt få grepp om. För många fortfarande inte det lättaste att förstå sig på och har man ett grundintresse och en kunskap därtill kan man ha många fördelar gentemot övriga bettare.

betta på esport hos betway

Att betta på olika esporter

För i princip alla större e-sporter man kan tänka sig anordnas det frekvent tävlingar och i de allra flesta fall går det att betta på eventen.

Principen i själva bettingen är densamma, men det skiljer sig sen en del beroende vilken typ av e-sport man spelar på. Dota 2, League of Legends och CS:GO är långlivade, med ett brett antal utövare och publik. Det går även att betta på Starcraft 2, FIFA, NBA och diverse fighting spel även om det sistnämnda är svårare att hitta. En del mindre marknader finns också men då är utbudet i regel något begränsat.

CS:GO

CS:GO är uppföljaren till klassiska Counter-Strike, ett spel som är ett av de mer klassiska spelen både vad gäller att utöva och att betta på. CS:GO-betting hittar vi nuförtiden på nästan alla bettingsidor och utbudet på vissa event är oerhört rikligt.

Det absolut vanligaste spelläget i detta FPS-spel(first person shooter) är 5 vs 5 där det vanligtvis spelas 16×2 ronder under en “karta”. Matcherna avgörs sedan i regel i bäst av tre “kartor”. För att vinna en rond gäller det att eliminera motståndarnas spelare först och i takt med att detta sker så tjänar laget pengar till att köpa fler och bättre vapen.

I mångt om mycket påminner det om betting på fotboll, basket och andra sporter. Du kan spela på vilket lag som vinner en viss rond, “kartan” och matchen, samt flera andra spel såsom handicap-spel och mindre sidospel

League of Legends (LoL)

Det går att argumentera för vilken Esport som är den största men League of Legends (förkortas LoL) med sina över 100 miljoner aktiva spelare är definitivt där och nosar. Det är med andra ord föga förvånande att Esporten har League of Legends som ett av sina stora dragplåster. Det svenska intresset är också väldigt stort även om det inte finns några siffror på antalet utövare.

League of Legends spelas som oftast 5 mot 5 och flera olika större turneringar är ständigt återkommande. Dessutom finns det en egen liga som spelas i två säsonger per år. Precis som ligor i andra sporter så slåss lag om en serieseger, nedflyttning och inflyttning där de allra främst gör upp i VM där stora prispengar finns att tävla om.

FIFA

FIFA är för gemene man troligen det mest populära spelet och förmodligen den Esport som behöver minst introduktion. Det är en fotbollsmatch man både ser och bettar på om än av mer teknologisk sort. Spelomfattningen och utbudet är på många sätt likt det du får vid betting på “riktig” fotboll. Spela på matchvinnare, vinnare av halvlek, handicapsspel och över/under antalet mål.

Overwatch

Letar man efter och har ett intresse i FPS-spel med framtids-feeling så är det Overwatch man ska kika på. Det är ett relativt nytt spel både på spelkartan och vad gäller Esportsbetting. Vanligen spelas det mellan två lag med sex spelare i vardera lag där upplägget är aningen mer komplext då det finns flera olika spellägen och således olika spelobjekt beroende på tävling. Självklart är matchvinnare och turneringsvinnare ständigt förekommande även när du bettar på Overwatch.

Spela på e-sport här

För betting på esport är operatörerna inte sena att haka på trender och då sporten onekligen är här för att stanna har möjligheterna för att spela på e-esport spridit sig ordentligt. Numera erbjuder samtliga stora spelsidor ett rikligt utbud som bara växer och växer.

Det är vanligt att hitta event som både livestreamas och som har ett livebetting-utbud att ta del av under tiden. Inför event kan du spela på både matchvinnare och diverse sidospel för varje match, samt turneringsvinnare. Då Esporten är populär över hela världen så kan man på flera spelbolag betta på Esport under dygnets alla timmar.

Betway e-sport

Då Betway har en stark ställning i betting-världen ter det sig naturligt att man satsar stort även på esport. Man är huvudsponsor åt välkända organisationen Ninjas in Pyjamas som har sitt fäste i Sverige.

Man ser ofta Betway i samband med turneringar och även där agerar man huvudsponsorer och medsponsorer för flera event. Finns där ett event eller tävling värt att betta på när det kommer till esport så hittar ni odds och ett stort utbud hos Betway. Man var faktiskt det allra första spelbolaget som erbjöd spel på Esportsturneringar.

Unibet e-sport

Väletablerade Unibet är redan kända för sitt stora utbud och streamingmöjligheter när det kommer till flera större sporter och numera är esportsbetting inget undantag. Att kunna livestreama ett eventen ökar spänningen samt möjligheterna att analysera ett spel innan man placerar ett bet.

Betsson e-sport

Betsson erbjuder spel på bland annat CS:GO, Dota 2, League of Legends men även mindre etablerade spel som Rocket League och World of Tanks.

Att betta på e-sport hos Betsson är om än inte lika etablerad som ovan nämnda ändå en väldigt uppfriskande upplevelse när det kommer till produkten på grund av att man har en lång erfarenhet av betting överlag, men också erbjuder en välarbetad spelsida.

Tips för dig som vill betta på e-sport

Så, vilka tips har vi för att bli en bättre bettare på e-sport? Vi nämner ett antal tips nedan.

Precis som för övrig betting på nätet handlar det mycket om att vara påläst och ta del av den senaste statistiken för de involverade lagen i en match eller turnering. Bara på det kan man komma riktigt långt. Givetvis är det också en fördel att faktiskt kunna den specifika e-sporten, som CS:GO eller FIFA, och faktiskt ha ett genuint intresse för proffsscenen.

Precis som vid alltid är analysering och förberedelser A och O. Grundkapacitet, historik, form och eventuell frånvaro bland spelare bör tittas på när du ska betta på någonting inom e-sport. Glöm inte heller att jämföra odds inför matchen och spela till det bästa. Av den anledningen är flera spelkonton att föredra.

  • Var påläst.
  • Ta hänsyn till statistik, historia och eventuell frånvaro.
  • Håll koll på proffsscenen.
  • Jämför odds och spela till det bästa.
  • Betta med måtta och hantera din spelkassa.

Sammanfattning

E-sporten går onekligen en spännande framtid till mötes och det räknas efter NFL, den amerikanska fotbollsligan, bli den mest sedda sporten i framtiden. Då kan man också misstänka att det kommer betting på esport också kommer bli än mer populärt.

På bara ett par år har möjligheterna att se på sporten både live och online vuxit otroligt och teknologin kommer inte sätta gränser, tvärtom, för att det ska fortsätta.

Att betta på esport må låta främmande och osäkert, men i grund och botten är det betting och man bör se det på samma sätt som vilken sport som helst, även om det kanske krävs mer av någon att sätta sig in i det för första gången.

Däremot har som nämnt nästan alla yngre generationer erfarenhet av någon form av e-sport och då kan man med en viss erfarenhet av betting väva samman dessa kunskaper som en bra skjuts ut i att bli rejält framgångsrik.

182 articles