18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Val 2022 – Odds

Den 11 september 2022 val till riksdagen i Sverige, likväl som till kommuner samt landsting. På den här sidan får ni allt inför valet 2022 med tillhörande odds, spel och tips på sidor att betta på. 

Hitta odds på Riksdagsvalet 2022

Hos oss på Bonus-kampanjkod hittar ni de senaste oddsen på Riksdagsvalet 2022 – uppdaterade på daglig basis och med tillhörande information, så att ni kan ta det bästa spelbesluten möjliga. Högst upp på sidan hittar ni en odds på största parti och nedan på enskilda partier, kommande regering samt olika specialspel till det så nervkittlande valet. 

Genom att klicka på de odds som vi presenterar, slussas du direkt till spelbolaget som tillhandahåller detta. Saknar du ett konto, tar det bara någon minut att registrera spelkontot och sedermera kunna placera önskat valodds. 

Desto närmare vi kommer inpå valet, desto fler odds till sommarens riksdagsval kommer förstås dyka upp. 

Parti med flest procent av rösternaunibetnordicbet
Socialdemokraterna:1.081.15
Moderaterna:5.504.75
Sverigedemokraterna:7.006.00
Centerpartiet:501.0501.0
Kristdemokraterna:501.0501.0
Vänsterpartiet:501.0501.0
Liberalerna:1001.01001.0
Miljöpartiet:1001.01001.0

Betta på valet i Sverige 

Möjligheten att betta på olika val och politik i allmänhet har funnits hos spelbolag sedan flera år tillbaka. Vi tipsar om bettingsidor där du kan betta på valet i Sverige, med de högsta oddsen samt flest spelmöjligheter. 

Riksdagsvalet är utan tvekan en av de stora höjdpunkterna och intresseväckande evenemangen under 2022, så även för de med ett intresse för betting.

När man bettar på valet kommer det finns ett enormt utbud alternativ av spel, vilket inkluderar bland annat med H2H – alltså parti mot parti – samt vinnare, över-/underspel i slutprocent på de olika partierna. Dessutom kan man spela på ledamotet, vilka ministrarna blir och koalitionerna i riksdagen.

Odds: Vem vinner valet 2022?

Den mest återkommande frågan är – vilket parti och vem vinner valet? Det hittar man förstås också odds på. 

Här handlar det alltså om det parti som får högst procent och flest röster – en titel som Socialdemokraterna prenumererat på sedan en bra tid tillbaka. Men med konsekvent minskande stöd de senaste valen är Moderaterna och Sverigedemokraterna tänkbara utmanare till titeln om största parti. 

Odds: Vem blir statsminister 2022?

Vilken kandidat blir utnämnd till statsminister 2022? Här finns odds på flera partiledare, men där de hetaste snackisarna är förstås från de traditionellt största partierna – Magdalena Andersson (s) och Ulf Kristersson (m). För exempelvis Annie Lööf (c) och Jimmie Åkesson (sd) får man över odds över tio gånger insatsen.

Statsminister efter valet 2022unibetnordicbet
Magdalena Andersson:1.85
Ulf Kristersson:1.95
Annie Lööf:11.00
Jimmie Åkesson:21.00

Odds: Regering efter valet 2022

Det som är av störst intresse och att räkna som den mest spännande frågeställningen inför valet 2022 är vilken regering vi får – den koalition får mandat att styra landet de kommande fyra åren. Här finns det en mängd tänkbara scenarion – någonting som också avspeglas i oddsen på vilken regering vi ska få.

Koalitionerna som, av oddsen att döma, har störst chans till att bilda regering är Socialdemokraterna tillsammans med Miljöpartiet samt Moderaterna tillsammans med Kristdemokraterna. 

Andra alternativ är exempelvis den forna Alliansen – Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna – eller Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Enligt oddssättarna ser det för närvarande osannolikt ut att Sverigedemokraterna får plats i en regering, utan att de istället kommer få agera eventuellt stödparti.

Regering efter 2022unibetnordicbet
Moderaterna & Kristdemokraterna:2.50
Socialdemokraterna & Miljöpartiet:2.50
Moderaterna, Liberalerna & Kristdemokraterna:5.00
Socialdemokraterna, Miljöpartiet & Vänsterpartiet:7.50
Moderaterna, Sverigedemokraterna & Kristdemokraterna:13.00

Odds: Olika Partier i Valet 2022?

En av de mest populära och spelade marknaderna med odds inför riksdagsvalet är på enskilda partiers prestationer. Här plitar spelbolagen ut antalet röster i procent med över- samt underspel. 

Om de får fler procent än den satta linan sitter överspelet och vid motsatt scenario underspelet. Oddsen tenderar att vara balanserade närmare 50/50 eftersom oddssättarna kan vara så precisa i vilken lina de sätter ut. Nedan hittar ni odds på enskilda partier inför det kommande riksdagsvalet.

Odds på Socialdemokraterna

I det förra, historiskt dåliga riksdagsvalet tappade Socialdemokraterna flera procent från föregående val och så väntas fallet bli nu även efter åtta raka år vid makten. Kan deras position som maktjätte i Sverige vara förbi? Partiledarbytet har förvisso gett utslag i opinionsmätningarna, men hur långvarig blir den effekten? Av allt att döma kommer 2022 bli bjuda på ännu ett bottenrekord för Socialdemokraterna.

% av rösterna – Socialdemokraternanordicbet
Över 26,5%:1.72
Under 26,5%:2.00

Odds på Moderaterna

Även Moderaterna var en stor besvikelse i riksdagsvalet 2018 och förhoppningen är att vindarna ska vända för Ulf Kristersson och hans parti – som ställt in siktet på ett maktskifte i svensk politik. För närvarande är det en hel del som tyder på ett något bättre resultat för Moderaterna 2022.

% av rösterna – Moderaternaunibet
Över 21,5%:1.72
Under 21,5%:2.00

Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna har gått som en komet i valen sedan de kom in i riksdagen och det finns en tro på ännu ett rekordresultat för det numera tredje största partiet i Sverige. Många tror att de kan bli det näst eller till och med största partiet 2022, vilket helt skulle vända ut och in på förutsättningarna i högerblocket när nästa regering ska bildas. Här hittar ni rådande odds på Sverigedemokraterna.

% av rösterna – Sverigedemokraternaunibet
Över 20,5%:1.85
Under 20,5%:1.85

Nya partier i Riksdagen 2022?

Det finns flera mindre partier som står utanför riksdagen och heller aldrig varit en del av densamma (även om de haft andra politiska framgångar), men som ställt in siktet på att ta sig in i riksdagen till 2022. Detta berör inte minst Alternativ för Sverige (AfS), Feministiskt Initiativ (FI), Medborgerlig Samling (MED) samt Piratpartiet (PP).

Under valet 2018 fick samtliga av dessa partier under 1% av rösterna, men där särskilt AfS, som nådde framgångar i kyrkovalet 2021, och MED, ett liberalkonservativt parti som fick plats i tre kommuner förra valet, har stora ambitioner inför vad som komma skall.

Parti & % i valetnordicbetnordicbet
Alternativ för Sverige – 0,75%Över: 2.75Under: 1.40
Feministiskt Initiativ – 0,40%Över: 2.45Under: 1.50
Medborgerlig Samling – 0,25%Över: 1.60Under: 2.20
Piratpartiet – 0.12%Över: 1.72Under: 2.00
182 articles
Profilen Bonus-kampanjkod.se drivs av redaktionen som helhet och här publiceras bland annat flera av sidans officiella texter, nyheter samt sådant utan koppling till någon specifik person som arbetar på hemsidan.