18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Riskfritt spel

Här samlar vi allt du behöver veta om vad ett riskfritt spel är och hos vilka spelbolag du kan hämta riskfria spel som bonus.

Riskfria spel som oddsbonus:

Vilka är marknadens bästa riskfria spel som bonus just nu? Nedanför listar vi de hetaste erbjudandena, med våra favoriter till spelbolag listade.

SpelbolagFördelarBonusHämta riskfritt spel
  • Spelbörs hos Betfair
  • Vanliga odds
  • Utan omsättningskrav

100 kronor riskfritt


Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.
    

Tips: Det finns fler bonusar att hämta – inte bara försäkrade eller riskfria spel – och ni läser allt samt hittar fler oddsbonusar här.

Riskfritt spel som kampanj

Vissa bettingsidor har återkommande kampanjer där de tillhandahåller ett riskfritt spel inför större sportevenemang. Det är till skillnad från sådana med statiska välkomstbonusar i samma form.

Om riskfria spel

Riskfria spel är en bland flera former av bonusar som bettingsidor erbjuder – faktiskt en av de mest populära sådana. Egentligen är det bara normala insättningsbonusar som är vanligare och efterfrågas av spelarna.

Dessvärre har det blivit något färre riskfria spel i form av kampanjer till följd av den svenska spelregleringen, men det de dyker alltjämt upp regelbundet och då i synnerhet inför större sportevenemang. Som statiska bonusar kan man med enkelhet hitta ett riskfritt spel, eller om man för den delen vill ha flera.

När de temporära bonusrestriktionerna släpper kommer vi med största säkerhet dessutom få se fler tillfälliga erbjudanden i form av riskfria spel – och då kommer ni, förstås, hitta dem här hos oss på Bonus-kampanjkod.se.

Vad är ett riskfritt spel?

Så, vad är riskfria spel för någonting? Precis vad namnet antyder; ett spel du placerar utan risken att bli av med din ursprungliga insats. Exakt hur de utformas är olika från fall till fall samt bonus till bonus. Kontentan är dock att du är försäkrad mot en eventuell förlust och att du som vanligt erhåller vinsten om spelet sitter.

För att exemplifiera det hela:
Du sätter in 100 kronor och placerar det på ett sportevenemang. Ditt spel missar och du får tillbaka insatsen direkt efteråt. Först behöver du omsätta den insatta summan minst en gång, beroende på omsättningskravet samt övriga regler, innan du senare kan göra ett uttag.

Omsättningskrav på riskfria spel

Man ska inte ta för givet att alla riskfria spel ser likadana ut, oberoende av kampanj eller spelbolag som tillhandahåller det. Faktum är att de ofta skiljer sig åt kraftigt och då framförallt i form av omsättningskravet.

Omsättningskrav på ett riskfritt spel är annorlunda från en mer traditionell bonus och det tillfaller allt som oftast i samband med ett förlorat spel, när man återfår insatsen. Då är det den som behöver den omsättas, och inte om ens riskfria spel prickar rätt.

Tacksamt för den som uppskattar och nyttjar riskfria spel är att insatsen oftast enbart behöver omsättas vid ett tillfälle. Letar du efter bonusar med låg omsättning, kan det med andra ord vara smart att först blicka mot de försäkrade spelen.

Riskfritt spel utan omsättningskrav

Riskfria spel är kända för att ha låga, eller helt sakna omsättningskrav. Nedan kan du hitta ett riskfritt spel – eller varför inte flera? – där du slipper jobbiga samt krångliga omsättningskrav.

Glöm inte att läsa reglerna

Nöj dig inte med att enbart ta del av det specifika omsättningskravet – det finns massvis av övriga regler som kan räknas gentemot den riskfria bonusen. Delvis runtom omsättningen, men även annat. Med andra ord: läs alltid det finstilta.

Typiska regler runt omsättningen är att det kan krävas ett minimumodds för att spelet det facto ska räknas mot densamma. Eller att spelet måste vara placerat på en speciell spelmarknad.

Andra potentiella krav är att det riskfria enbart kan aktiveras såvida det placeras på en specifik match, en turnering eller marknad. Detta är mer eller mindre enbart placerbart när det handlar om kampanjer och är då tydligt marknadsfört.

Exempel på ett riskfritt spel

Hur kan ett riskfritt spel se ut i praktiken? Låt oss exemplifiera.

Spelbolaget erbjuder ditt riskfria spel på en fotbollsmatch i Allsvenskan, mellan AIK och Hammarby. Ditt riskfria spel är på 100 kronor och aktiveras i samband med din första insättning, som är på minst 200 SEK.

Du får tre val inför matchen – 1, X eller 2. Och spelar den raka tvåan.
– Matchen slutar oavgjord och ditt spel missar.
– Du får direkt efter slutsignal tillbaka insatsen.
– Insatsen måste därefter placeras på ett nytt spel, vilket sitter. Du har därefter rätten till att göra ett uttag.

Fördelar med ett riskfritt spel

Precis som med övriga bonusformer, har riskfria spel vissa betydande fördelar – unika just för den formen av erbjudanden, liksom det finns nackdelar med desamma. Vi har tittat närmare på de faktorer vi anser mest utmärkande.

  • Lägre risk – du återfår eventuell förlust.
  • Generellt låga omsättningskrav.
  • En chans att testa på en ny bettingsajt, utan att det kostar för mycket.

Gratisspel – en liknande form av bonus

Gratisspel är en bonusform som starkt påminner om riskfria spel. Formaten liknar varandra på många sätt, men skillnaderna är samtidigt viktiga att hålla koll på. Många blandar ihop fenomenen – någonting vi vill bidra till att ni inte gör.

Ett gratisspel är, till skillnad från ett riskfritt dito, ett spel du får utan kostnad i samband med en insättning – till ett värde av varierande summor. Om ditt spel sitter, får du nettovinsten av det – men inte insatsen. Med andra ord är det på sätt och vis omvänt från vad ett riskfritt spel är.

Frågor och svar: Riskfria spel

✅ Vad är ett riskfritt spel och hur fungerar det?

Ett riskfritt spel är ett som ett försäkrat välkomstspel, där du får placera det till en satt insats och sedermera får tillbaka den om spelet missar. Med andra ord riskerar du inte din egen insättning!

✅ Vad är ett riskfritt spel utan omsättningskrav?

Det innebär att ett eventuellt missat spel, som du då återfår insatsen från, inte behöver omsättas innan uttag. En superbonus, helt enkelt!

✅ Hur fungerar riskfria spel utan insättning?

Riskfritt spel utan insättning som bonus innebär att du får ett spel, till exempelvis 100 kronor, från spelbolaget och att du enbart behöver registrera dig – alltså inte sätta in några pengar – för att nyttja spelet. Observera att höga omsättningskrav brukar tillkomma på dessa.

✅ Vad är skillnaden på ett riskfritt spel och ett gratisspel?

Ett riskfritt spel återfår du en eventuell förlust på. Ett gratisspel får du från spelbolaget, varpå du behåller eventuell vinst. De liknar varandra i den mån att det är en gåva från spelsidan, men är snarare varandras motsatser i bonusform.

✅ Vad är skillnaden på riskfria kampanjer och bonusar?

En riskfri kampanj är inför ett specifikt event, eller turnering, och en statisk bonus kan nyttjas på multipla marknader. Ofta vilken som helst.

✅ För vem passar ett riskfritt spel?

Den som vill få mer att spela för, utan att spendera mer! Det är en fantastisk form av bonus i den meningen att du inte behöver riskera någonting ur din egen ficka.

Summering

På den här sidan finns allt du kan tänkas behöva veta om vad riskfria spel är, hur de fungerar samt vilka fördelarna med dem är.

Så många spelare runt om i Sverige kan väl knappast ha fel? Försäkrade spel är en bonusform som ger extra underhållning, säkerhet – och förhoppningsvis kan ditt spel också generera en trevlig boost till ditt spelkonto. Men i värsta fall har du pengarna tillbaka.

Vi vill dock poängtera vikten i att inte missta ett riskfritt spel som någonting som med säkerhet kommer leda till en vinst. Däremot får du en skön säkerhetssele att luta dig mot, så varför inte kika in de bästa erbjudandena redan nu?