18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Riskfritt spel

Vad är ett riskfritt spel och vilka spelbolag erbjuder nya spelare sådana? På den här sidan får ni fördjupa er i allt om ämnet och hittar direktlänkar till de bästa erbjudandena med riskfria spel, som är en av de mest attraktiva bonusformerna, tillgängliga på spelmarknaden. 

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

Vad riskfria spel är

Riskfria spel är en bland flera former av bonusar som olika spelbolag erbjuder – också en av de mest populära sådana. Vad som är så pass attraktivt med ett riskfritt spel är att spelarna får en chans att testa på bettingsidans produkt utan eller med minimerad risk.

Grunden för riskfria spel är att spelaren, i samband med den första insättningen, får insatsen återbetald på spelet – om det skulle missa. Att påminna sig om är att det kan vara med ett mindre omsättningskrav, varpå det på sätt och vis ändå finns någon form av risk i det. 

Normalt betalas insatsen åter direkt, men hos vissa bettingsidor kan det dröja upp till ett eller ett par dygn innan insatsen från förlustspelet hittas på spelkontot.

För närvarande finns allt mellan 100 kronor och 1 250 kronor i riskfria spel att hämta från vår topplista och de samarbetspartners vi marknadsför. 

Så fungerar ett riskfritt spel

Men i praktiken, hur fungerar ett spel som du får riskfritt? Det här handlar alltså om att du som spelare får ett riskfritt första spel hos operatören – och utifall det missar, får man tillbaka insatsen.

Återbetalningen sker automatiserat och du behöver inte ta kontakt med spelbolaget för att få tillbaka insatsen. Hos flera av dessa sker det med omedelbar verkan.

Låt oss exemplifiera ett riskfritt spel om 500 kronor. Du sätter in den summan vid registrering, placerar spelet och om det sitter får du vinsten som normalt, men om det missar får du insatsen tillbaka. 

Glöm inte att läsa reglerna

Ni har säkert hört det förut, men det tål att upprepas; läs alltid det finstilta i reglerna och villkoren för din bonus och det riskfria spelet. Det minskar risken för att du senare blir missnöjd med hur den riskfria bonusen det facto är utformad. 

Typiska regler utöver omsättningskraven är att det kan krävas ett minimumodds för att spelet det facto ska räknas mot densamma. Eller att spelet måste vara placerat på en speciell spelmarknad.

Andra potentiella krav är att det riskfria enbart kan aktiveras såvida det placeras på en specifik match, en turnering eller marknad. Detta är mer eller mindre enbart placerbart när det handlar om kampanjer och är då tydligt marknadsfört.

Riskfritt spel med eller utan omsättningskrav

Det som förvirrar allra flest angående deras riskfria spel är omsättningskravet – huruvida det finns ett, i så fall hur stort det är eller om det inte ens existerar. Detta är en väsentlig skillnad, men i allmänhet är det antingen låga eller inga omsättningskrav på ett riskfritt spel.

Om det finns ett omsättningskrav, på exempelvis 5x, måste man alltså omsätta insatsen från det eventuella förlustspelet fem tillfällen. Om det är på 100 kronor, behöver man alltså spela för 500 kr. Om det saknas omsättningskrav är pengarna på spelkontot per omgående uttagsbara.

Fördelar med ett riskfritt spel

Vi har tittat närmare på de faktorer vi anser mest utmärkande fördelarna med riskfria spel. Att det är en av de mest attraktiva och eftertraktade bonusformerna är knappast utan anledning. 

  • Du slipper ta någon risk – du återfår eventuell förlust.
  • Generellt låga eller inga omsättningskrav. 
  • En utmärkt chans att testa på ett nytt spelbolag, utan att det nödvändigtvis behöver kosta.

Nackdelar med riskfria spel

Det finns ett par parametrar att ta i beaktning när man hämtar ett riskfritt spel, som skulle kunna klassas som nackdelar eller till och med en dealbreaker för vissa spelare. Man ska också påminna sig om att riskfria spel inte är identiska för alla spelbolag.

  • Det är spelet som är riskfritt – du kan behöva spela för en viss summa innan du får ta del av det. 
  • Vissa krav på ditt riskfria spel; minsta odds, omsättningskrav och spelformer.
  • Kan ibland enbart utvalda marknader.

Bettingsidor med riskfritt spel

Sedan bonusrestriktionerna lättades i Sverige har det tillkommit en radda av bettingsidor som erbjuder ett riskfritt spel för nya spelare. Det glädjer oss – i dessa finns ett stort spelvärde, samt att det, enligt många, är en av de mest underhållande av bonusformerna. 

Exempel på bettingsidor med riskfria spel är Hajper, Betsson och med viss modifikation Bet365. Nedan kan ni fördjupa er mer i just deras bonusar, dess regler och villkor.

Hajper 

Vissa spelbolag slår högre än andra när det handlar om riskfria spel och vi tänker inte minst på Hajper, som erbjuder upp till hela 1 000 kronor i spel utan risk – för dig som fortfarande inte är en del av dem. 

Läs mer om: Riskfritt spel hos Hajper.

Betsson

Betsson är kända för deras fantastiska bonusar och numera har de ett riskfritt gratisspel om 100 kronor att erbjuda. Detta med extremt schyssta krav, vilket innebär en större chans för dig att faktiskt dra in en hacka på spelet. 

Läs mer om: Riskfritt spel hos Betsson.

Bet365

Bet365 har ingen traditionell form av riskfritt spel för deras spelare, men du som spelare får spelkrediter krediterade till ditt konto i samband med den första insättningen – vilket innebär mindre risk när du bettar. 

Läs mer om: Bet365 Bonus.

Alternativa bonusar till riskfria spel

Även om riskfria spel på alla sätt och vis är ett utmärkt alternativ som odds bonus finns det andra bonusar som också kan locka dig som spelare – och innan du hämtar ett riskfritt spel, kanske du ska överväga övriga erbjudanden också.

Mest återkommande av bonusar är sådana där spelbolaget matchar insättningen med en viss procent och upp till en summa – ofta med riktigt låga omsättningskrav, precis som för de riskfria spelen.

Generellt är bonusar någonting bra att ta del av – det innebär nödvändigtvis inte vinster, men kan öka chanserna till det och inte minst mer spel för stålarna. 

Gratisspel – liknar ett riskfritt spel

Gratisspel är en bonusform som starkt påminner om riskfria spel. Formaten liknar varandra på många sätt, men skillnaderna är samtidigt viktiga att hålla koll på. Många blandar ihop fenomenen – någonting vi vill bidra till att ni inte gör.

Ett gratisspel är, till skillnad från ett riskfritt dito, ett spel du får utan kostnad i samband med en insättning – till ett värde av varierande summor. 

Om ditt spel sitter, får du nettovinsten av det – men inte insatsen. Med andra ord är det på sätt och vis omvänt från vad ett riskfritt spel är, men precis lika värdefullt.

Frågor & svar: Riskfria spel

Här besvarar vi återkommande frågor angående riskfria spel, hur de fungerar och spelbolagen som erbjuder dem.

✅ Vad är ett riskfritt spel och hur fungerar det?

Ett riskfritt spel är ett som ett försäkrat välkomstspel, där du får placera det till en satt insats och sedermera får tillbaka den om spelet missar. Med andra ord riskerar du inte din egen insättning!

✅ Vad är ett riskfritt spel utan omsättningskrav?

Det innebär att ett eventuellt missat spel, som du då återfår insatsen från, inte behöver omsättas innan uttag. En superbonus, helt enkelt!

✅ Hur fungerar riskfria spel utan insättning?

Riskfritt spel utan insättning som bonus innebär att du får ett spel, till exempelvis 100 kronor, från spelbolaget och att du enbart behöver registrera dig – alltså inte sätta in några pengar – för att nyttja spelet. Observera att höga omsättningskrav brukar tillkomma på dessa.

✅ Vad är skillnaden på ett riskfritt spel och ett gratisspel?

Ett riskfritt spel återfår du en eventuell förlust på. Ett gratisspel får du från spelbolaget, varpå du behåller eventuell vinst. De liknar varandra i den mån att det är en gåva från spelsidan, men är snarare varandras motsatser i bonusform.

✅ Vad är skillnaden på riskfria kampanjer och bonusar?

En riskfri kampanj är inför ett specifikt event, eller turnering, och en statisk bonus kan nyttjas på multipla marknader. Ofta vilken som helst.

✅ För vem passar ett riskfritt spel?

Den som vill få mer att spela för, utan att spendera mer! Det är en fantastisk form av bonus i den meningen att du inte behöver riskera någonting ur din egen ficka.

Summering

På den här sidan finns allt du kan tänkas behöva veta om vad riskfria spel är, hur de fungerar samt vilka fördelarna med dem är.

Så många spelare runt om i Sverige kan väl knappast ha fel? Försäkrade spel är en bonusform som ger extra underhållning, säkerhet – och förhoppningsvis kan ditt spel också generera en trevlig boost till ditt spelkonto. Men i värsta fall har du pengarna tillbaka.

Vi vill dock poängtera vikten i att inte missta ett riskfritt spel som någonting som med säkerhet kommer leda till en vinst. Däremot får du en skön säkerhetssele att luta dig mot, så varför inte kika in de bästa erbjudandena redan nu?

182 articles