18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Bettingsidor med Skattefria vinster

Letar man efter bettingsidor med skattefria vinster så finns det gott om aktörer att vända sig till. Det man måste håll koll och vara uppmärksam på är att man spelar under rätt licens. Med rätt licens avses den svenska sådana, då allt spel på spelbolag som är verksamma under licensen har sina vinster skattefria. Här ska vi berätta mer om det samt tipsa om spelbolag där du inte behöver betala vinstskatt på vinsterna.

Spelbolag med skattefria vinster

Topplista.

Garanterat skattefria vinster med rätt licens

Vid spel under rätt licens så kan du som spelare försäkra dig om att alla vinster är skattefria. Att det avser bettingsidor med svensk licens grundar sig i den nya spellagen som kom 2019. Den innebar bland annat att alla spelbolag som vill och ska vara verksamma på den svenska marknaden innehar en licens. En licens som har ett antal krav som spelbolagen måste uppfylla.

För spelarna så ger bettingsidor med svensk spellicens en tryggare och mer rofylld plats vid spel. Man sätter begränsningar för sitt spelande som är till för att minimera spel över ens begränsningar. Licensen ger även ett starkare stöd både vid problem med spelandet och rent rättsligt, då man har möjlighet till hjälp i båda fallen. Utöver det så ligger en stor del av ansvaret på spelbolagen som har begränsningar för marknadsföring, reklam och annat som kan locka spelare till överdrivet spelande.

Skattefria vinster garanteras alltså med spel på samtliga betting sidor rankade hos oss och som är listade i spelinspektionens register. För att få listas samt finnas kvar på listan så ställs höga krav som måste uppfyllas från spelbolagens sida. Dessutom går en del av spelbolagens intäkter rakt ut i det svenska samhället då det därifrån skattas på vinsterna man gör.

Skattefria bettingsidor

Skattefria bettingsidor innebär alltså att det är spelbolaget som betalar skatt på deras vinst och att kunden således slipper det på dennes vinster. Detta gynnar på alla sätt både spelaren och samhället i stort. Spelaren betalar indirekt skatten genom att spela på hos det specifika spelbolaget då dessa hamnar i samhället i slutändan. Däremot är alla vinster och uttag skattefria, så det blir verkligen en så kallad “win-win” för samtliga parter.

Bästa skattefria bettingsidorna

Så, vilka är de bästa skattefria bettingsidorna? Vi har samlat våra tre favoriter nedan. 

  • Bet365
  • Bethard
  • Betsson

Skatt på betting

Skulle man trots detta välja att spela under fel licens så måste man alltså betala skatt på sin betting och vinsterna man gör. Vinsterna deklareras med 30% på inkomsten utifrån kapitalet, vilket innebär att en stor del av vinsterna försvinner bara där. Med skatten i åtanke så är det bara där en stark rekommendation att välja svenska bettingsidor där man får behålla hela vinsten.

Lägg därtill ovan nämnda anledningar gällande säkert spelande, rättsligt stöd och trygg hantering från start till mål så är det absolut bäst att hålla sig på den svenska licensmarknaden

EU & EEA också skattefritt

Man kan hitta andra licenser där man inte behöver skatta på eventuella vinster. Detta gäller licenser som är inom EU och EEA. Vanligt är att man hittar licenser från exempelvis MGA (Malta) där man inte behöver deklarera skatt när man spelar. Dock går man miste om flera andra fördelar samt att skatten inte gynnar samhället i slutändan. Av säkerhetsskäl och samhällsnyttiga skäl rekommenderar vi alltid svenska sidor.

Bettingsidor som saknar skattefria vinster

Sammanfattningsvis så vill vi vara tydliga med att vi starkt rekommenderar spel under den svenska licensen. Det ger en trygghet och säkerhet till dig som kund som inte kan garanteras om man söker sig utanför den marknaden. Den nya spellagen är som mest gynnsam för spelaren och det märks i åtgärderna som vidtagits i samband med att den kom och i efterhand.

Skulle man vända sig till andra licensmarknader så tappar man mycket av den säkerheten och tryggheten. Vid eventuella tvister blir det svårt att få något stöd likt det man får om spelbolaget skulle inneha en svennsk licens.Det innebär också en hel del tidskrävande arbete vid deklaration då spelandet och vinsterna ska föras till protokoll på ett eller annat vis. Vid eventuella tvister blir det svårt att få någon som helst hjälp med sitt ärende utan man lämnas då ensam mot spelbolaget.

Med aktörerna som finns under den svenska licensen så finns det inga direkta anledningar att söka sig någon annanstans. Man vet att samtliga nya spelbolag redan från start uppfyller flera krav som gäller för att få vara aktiva. Det går att hitta allt som man söker utan att söka sig bort från svenska sidor. Alla de etablerade spelbolagen finns på den svenska marknaden vilket innebär att man kan få utbud, funktioner och allt därtill av bästa möjliga sort.