18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Oddsbonusar: Jämför & hitta en Odds Bonus

Här hittar du all information du behöver om ämnet oddsbonusar. Vi delar med oss av allt vi kan om ämnet och listar de bästa odds bonusarna som finns ute på den svenska marknaden.

Genom våra topplistor får du hjälp att hitta din nästa odds bonus samt få reda på mer om dess villkor samt tillgänglighet. Vi listar enbart bonusar från operatörer inom licenssystemet och sätter höga krav på våra samarbetspartners. Vi tar kvalitet över kvantitet när det handlar om våra samarbetspartners och vad vi rekommenderar våra läsare.

Förhoppningen är att du snart startar ditt nästa speläventyr med lite mer att spela för, än vad du faktiskt satt in – och nedanför finner du marknadens bästa oddsbonusar just nu.

Sveriges Bästa Oddsbonusar 2024

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

X3000
Bonus
Speedy Bet
Bonus

Bästa Odds Bonus:

 • Unibet: Bonus och höga odds.
 • NordicBet: Upp till 1 500 kronor i välkomstbonus.
 • ComeOn: Störst matchningsprocent just nu.
 • Snabbare: Blanda odds & casino med en odds bonus.
 • Bethard: Betting bonus på 1 000 SEK extra.

Så hittar du rätt odds bonus

Spelmarknaden må inte vara i samma explosiva framfart, men fortsätter att växa – mer stabilt och inte som förut, när spelbolag poppade upp som svampar i skogen.

Vi vet, det är en djungel, och kan vara svårt att hålla reda på vilken odds bonus som passar en bäst samt vilket spelbolag. Därför vill vi hjälpa dig hitta rätt i den här djungeln bland kampanjer som lovar oddsbonusar till höger och vänster. Vi på Bonus-kampanjkod.se är experter på bonusar, med mångårig erfarenhet från spelbranschen. Vi rekommenderar enbart det bästa för er, våra besökare.

Alla de spelbolag vi rekommenderar är förstås licensierade i Sverige, samtidigt som våra krav på de vi samarbetar med är högre än att enbart inneha en licens. De flesta erbjuder också fina oddsbonusar – något som faktiskt kan göra det svårare att hitta den rätta just för dig. Därför jämför vi dem, på ett och samma ställe.

De bonusar vi skriver om är ofta extra förmånliga i jämförelse med andra, och är därmed kvalificerade att nämnas vid i våra topplistor. Dock är alltjämt det viktigaste att spelsidan faktiskt håller hög kvalitet – för att bonusen inte ska vara helt meningslös.

odds bonus

Guide – Hämta en odds bonus:

 1. Hitta en odds bonus i vår topplista.
 2. Vi listar enbart bolag med odds bonusar och licens.
 3. Du får information om bonusens villkor.
 4. Klicka dig till den bonus du föredrar.
 5. Registrera dig snabbt och enkelt.
 6. Gör en insättning & acceptera oddsbonusen.

Allt om Oddsbonusar

Det finns mängder av krångliga termer och det kan ibland vara svårt att förstå hur oddsbonusar det facto fungerar. Därför finns vi här för dig att förklara det! Det är faktiskt enklare än man kan tro…
I dess absoluta korthet fungerar odds bonusar som så att du får mer att spela för än vad du gjort i insättning. Man kan sammafatta det med; mer spel för pengarna, vilket i sin tur förstås innebär fler vinstchanser.

Med andra ord är oddsbonusar fördelaktiga såväl som ur underhållningssynpunkt som potentiellt lukrativt. Man ska dock inte tro att man per automatik vinner bara för att man erhållit en odds bonus hos en eller fler bettingsidor – det handlar också om att sätta sina spel.

Oddsbonusar kan också se ut på olika sätt. Den vanligaste formen är att ens första insättning matchas med en viss procent, ofta 100% extra på insättningen, och att man då exempelvis får 1 000 kronor att spela för med så lite som 500 kr insatt.

Betting bonus – i olika former

I det här avsnittet av sidan kommer vi fördjupa oss mer i olika former av bettingbonusar. Faktum är att en betting bonus kan se oerhört olika ut mellan olika ställen och bettingsidor. Detta berör delvis bonusvillkoren som tillkommer, exempelvis omsättningskravet, men också hur den är formerad; vart den kan användas och på vilket sätt.

Gemensamt för när spelbolag erbjuder en betting bonus är alltså enbart att den på något vis ger dig någonting extra när du öppnar ett konto samt inleder en spelsejour hos dem.

Betting bonusar finns i dess mest klassiska former som procentuella insättningsbonusar, matchningsbonusar, riskfria spel och gratisspel. Mest återkommande är, egentligen utan konkurrens, den förstnämnda.

Sedan 2019 har spelmarknaden i Sverige förändrats fundamentalt och så även gällande bonusar. En av de viktigaste är att en man numera bara kan få en välkomstbonus per kund och spelbolag. Om ett bolag dessutom har flera sidor under en och samma licens, kan man enbart erhålla en av dessa.

Det kan förstås ses som någonting tråkigt för den enskilda spelaren, men med tanke på hur många spelbolag som finns på marknaden kan man ändå plocka en mängd härliga bonuserbjudanden, alltså välkomstbonusar.

Anledningen till restriktionen, från att det tidigare varit helt fritt från operatörernas sida att pumpa ut bettingbonusar till såväl nya som redan aktiva spelare, är att man vill få till en mer sund spelmiljö för svenskar. Dessutom har detta tvingat bettingsajterna att istället framhäva sig på andra sätt, helt enkelt genom att skapa bättre produkter.

Insättningsbonusar som bettingbonus

Insättningsbonusar som matchar din första insättning procentuellt är den i särklass vanligaste, mest populära och enkla formen av bettingbonus. Så har det varit sedan online betting överhuvudtaget blev en grej och så kommer det fortsättningsvis också vara av precis allt att döma.

Med denna form av insättningsbonus får du din insättning, vad du alltså för över från din plånbok till spelsidan, matchad med en bestämd procent och det upp till en bestämd summa.

En klassisk sådan är att du sätter in 1000 SEK, vilken per omgående matchas med 100% extra – och du får alltså 2 000 kronor att spela för.

Teoretiska exempel på insättningsbonusar som matchas procentuellt:

 • 100% upp till 1 000 kr bonus: Sätt in 1 000 & spela för 2 000 kronor.
 • 200% upp till 1 000 kr bonus: Sätt in 1 000 & spela för 3 000 kronor.
 • 500% upp till 500 kr bonus: Sätt in 500 & spela för 2 500 kronor.

Bettingsidor med bäst insättningsbonus:

 • Paf: Insättningsbonus på 100% och upp till 500 kr.
 • Betway: Sätt in 1 000 – spela för 2 000 kr.
 • Betfair: Insättningsbonus till spelbörsen.

Riskfritt spel i oddsbonus

Så, vad är då ett riskfritt spel? Eftersom det finns en övrig liknande form av oddsbonus, vilken kallas gratisspel, är det många som blir förvirrade av fenomenet. Även om de har ett par tydliga gemensamma nämnare, är det minst lika mycket som särskiljer dem.

Här får du som skapat ett bettingkonto ett spel att placera helt utan risk. Du gör en insättning på en viss summa och placerar ett – oftast – valfritt spel med densamma. Sedermera väntar du ut spelet och om det sitter, får du vinsten som vanligt, men det riskfria spelet istället missar återfås insatsen.

Kraven runt riskfria spel tenderar att vara rejält förmånliga, då din insats ofta återfås utan problematiska omsättningskrav och att du bara behöver spela för summan en gång till innan möjligt uttag. En av de typer av oddsbonusar som verkligen uppskattas.

Exempel på ett riskfritt spel:

 • Du sätter in 100 kronor och spelar det på Tottenham att vinna över Everton.
 • Matchen slutar oavgjord – och du får tillbaka din hundralapp.
 • Spela för 100 SEK återigen och kvarstående pengar är uttagsbara.

Gratisspel i oddsbonus

Gratisspel är en bonus som du erhåller efter att du redan gjort en insättning samt placerat ett valfritt spel, alternativt att måste vara på ett specifikt sportevent eller en speciell marknad. Därefter får du ett spel, oftast till samma värde som ditt egna, att satsa på någonting annat. Utan att riskera egna pengar.

Kruxet med ett gratisspel är att du enbart får behålla den eventuella vinstdelen av gratisspelet som placerats, vilket många tenderar att missa. Det innebär alltså att motsvarande din insats inte återfås – oavsett vinst eller förlust. Däremot kommer eventuellt vinstdel krediteras ditt spelkonto.
Ofta är vinsterna från gratisspel helt omsättningsfria, vilket alltid är uppskattat bland spelare som verkligen vill ha värde på deras oddsbonus.

Teoretiskt exempel på ett gratisspel:

 • Du spelar 100 kronor på Arsenal att vinna över Chelsea. Spelet fungerar som vilket spel som helst – du får hela vinsten eller bita i det sura äpplet och acceptera förlusten.
 • Du får sedan 100 kronor att spela på valfri Premier League-match och placerar det på Manchester City att vinna över Manchester United till oddset 2,50.
 • Spelet sitter och du får vinstdelen av gratisspelet utan omsättningskrav – alltså 150 kronor.

Andra former av oddsbonusar

De ovanstående oddsbonusarna tillhör den i särklass vanligaste kategorin, men det finns även andra former av odds bonusar som vi fördjupar oss i nedan. Trots att de är något mer ovanliga, har de ofta ett stort mervärde samt kan rekommenderas varmt. Givetvis beror det också på övriga villkor runt, men som princip är de utan tvekan värda att kika in.

Bonusarna vi tar en titt på är odds bonusar utan omsättningskrav, utan insättning och boostade odds. Därutöver tipsar vi om de Sveriges bästa oddsbonusar tillhörande de olika kategorierna.

Oddsbonusar utan omsättningskrav

Omsättningskrav är ständigt återkommande diskussion inom spelbranschen och oddsbonusar utan omsättningskrav helt och hållet är relativt ovanliga, men dyker upp lite här och var.

En sådan betting bonus innebär att eventuella vinster från ens bonusspel kan tas ut omedelbart, istället för att behöva omsätta summan ett antal tillfällen innan de faktiskt kan tas ut.

Det kan hända att bonusarna helt och hållet är utan omsättning, men det är oerhört sällsynt, vi räknar även in dem med 1x i krav för omsättningen som en bonus utan omsättningskrav. Varför det snudd på icke-existerande omsättningskravet ändå finns där är för att spelare inte ska kunna “tvätta” pengar.

Detta krav innebär att man bara behöver omsätta vinster från bonuspengarna så lite som en gång. Har man vunnit 100 SEK, behöver man alltså spela för ytterligare 100 kr, för att sedermera kunna göra vad man vill med återstående summa.

Bästa oddsbonusar utan omsättningskrav:

 • Hajper: Inga omsättningskrav och snabb betting.
 • Lucky Sports: Riskfri oddsbonus utan omsättningskrav.
 • Casumo: Skippa omsättning och maximera ditt erbjudande.

Oddsbonusar utan insättning

Det må vara sällan, men ibland det händer faktiskt – att man kan få en oddsbonus utan insättning. Givet varför det är så pass sällsynt är förstås att det riskerar bli en dyr historia för spelbolaget. Spelare får på dessa en bestämd summa att spela för, helt utan krav på insättning och alltså enbart med krav på registrering.

Kruxet med oddsbonusar utan insättning är att det allt som oftast tillkommer tuffa krav på omsättningen, och det kan därmed dröja länge innan man ens har chansen att få ut sina vinster till banken. Men med en blandning av skicklighet och flyt kan man förstås checka ut med en vinst på kontot.

Boostade odds som betting bonusar

Boostade odds ser man också sällan som betting bonusar, men de dyker upp lite här och var och då inte minst till större samt utvalda matcher. Det kan exempelvis vara i ett Champions League-slutspel, där ett spelbolag vill marknadsföra sig extra hårt.

Precis som namnet antyder höjs då ett eller flera utvalda odds från det ordinarie utbud som ett spelbolag erbjuder. Oftast är detta på en större spelmarknad, exempelvis 1X2-marknaden, och du får spela till på ett av tecknen med en bestämd summa. De brukar också vara befriade från krångliga omsättningskrav.

Teoretiskt exempel på ett boostat odds som bonus:

 • Du sätter in 100 SEK.
 • Det ordinarie oddset på den raka ettan inför AIK – Hammarby är 2,30.
 • Du får spela för 100 kronor till oddset 5,00 istället.
 • Sitter spelet får du tillbaka 500 kronor, varav 400 kr är vinst.

Välkomstbonus Odds – en per spelare

Sedan 2019 och framåt har spelmarknaden i Sverige förändrats fundamentalt och så även gällande oddsbonusarna. En av de viktigaste är att en man numera bara kan få en välkomstbonus på odds. Om ett bolag dessutom har flera sidor under en och samma licens, kan man enbart erhålla erbjudandet hos en av dessa.

Det kan förstås ses som någonting tråkigt för den enskilda spelaren, men med tanke på hur många bettingsidor som finns på marknaden kan man ändå plocka en mängd härliga bonuserbjudanden, alltså välkomstbonusar.

Anledningen till restriktionen, från att det tidigare varit helt fritt från operatörernas sida att pumpa ut bettingbonusar till såväl nya som redan aktiva spelare, är att man vill få till en mer sund spelmiljö för svenskar. Dessutom har detta tvingat bettingsidorna att istället framhäva sig på andra sätt; helt enkelt genom att skapa bättre produkter.

Bästa välkomstbonus för odds:

 • Expekt: Välkomsterbjudande på 100 SEK.
 • Mr Green: Upp till 500 kr free bet på odds.
 • William Hill: Lyxig välkomstbonus för oddsspel.

Omsättningskrav på en odds bonus

Omsättningskrav. Det har du säkert hört talas om förut, men kanske inte riktigt förstått grejen med. Tur – här förklarar vi precis vad det betyder och innebär! Vad är ett omsättningskrav, varför tillkommer det på en odds bonus och hur fungerar det i praktiken?

När du får ta del av olika oddsbonusar får du, som nämnt, mer att spela för än vad du faktiskt sätter in. Men för att detta inte ska missbrukas krävs något form av omsättningskrav, ett större eller mindre sådant.

Annars hade det dels blivit alldeles för dyrt för spelbolagen och dels öppna för penningtvätt. Desto lägre en bonus omsättningskrav är, desto bättre. Det innebär att det tar mindre tid och att mindre pengar i omsättning krävs innan du är fri att göra vad du vill med vad som finns på spelkontot.

Omsättningskravet innefattar att du måste omsätta bonussumman ett visst antal gånger – ett krav som normalt pendlar mellan 1x-20x. Därmed måste man spela för en viss summa innan möjligt uttag av återstående pengar.

Låga omsättningskrav

Glädjande nyheter för oss spelare är att omsättningskraven för odds bonusar sedan licensieringen i allmänhet har sjunkit avsevärt. När bonussummorna samt antalet bonusar är begränsade har spelbolagen behövt hitta nya sätt att bäst marknadsföra deras odds bonusar och är en av deras USP:ar lägre omsättningskrav.

Teoretiskt exempel på ett omsättningskrav:

 • Du sätter in 100 och får 200 att spela för. Bonussumman är således på en hundralapp.
 • Omsättningskravet är på 5x.
 • Du måste spela för totalt 500 kr innan du är berättigad till uttag.

Övriga regler för oddsbonusar

Det finns fler saker än bara det raka kravet på hur stor omsättningen är runt oddsbonusar och de är precis lika viktiga att ta hänsyn till i samband med att man accepterar en bonus. Denna information finns alltid att ta del av på spelbolagets hemsida, men kan vara enkel att missa – så var uppmärksam på följande saker.

Minimumodds

Det kan krävas ett minimumodds för att ett spel ska kunna räknas mot omsättningen. Ofta slipper man det och när det finns är oddset i regel satt inom spektrat 1,40-1,60. Det innebär att lägre odds än så inte kommer räknas mot din omsättning.

Giltighetstid

Tiden för att avklara omsättningen är alltid begränsad och i regel satt till 60 dagar, alltså cirka två månader. Med tanke på hur låga kraven brukar vara, brukar det heller inte vara något problem – men det är ändå värt att beakta. Om man exempelvis omsatt 90% av oddsbonusen och sedan inte loggar in på ett tag, riskerar man att förlora alla eventuella vinster man fått från bonussumman.

Tillfälliga kampanjer

Vissa kampanjer med bettingbonusar är tillfälliga, ofta extra bra under perioder av mer och bättre sport i samband med ökad konkurrens om spelarna, och därför rekommenderar vi att passa på att hämta en betting bonus som lockar så fort som möjligt – för snart kan den vara otillgänglig.

Bonuskoder för att aktivera odds bonus

Allt färre bettingsidor kräver numera bonuskoder, men de existerar fortfarande hos vissa spelbolag och i unika fall kan man låsa upp en helt unika odds bonusar som vi arbetat fram tillsammans med våra samarbetspartners – alltså operatörerna.

Anledningen till varför det finns färre bonuskoder på marknaden är att registreringsprocesserna på svenska spelsidor förändrats i grunden. Från att ha skett med manuell inmatning av uppgifter, identifiering och verifiering – till att det istället sker med bankidentifiering. Du skriver alltså under med ditt personnummer för verifiering av alla uppgifter bolaget behöver istället.

Dessutom finns det också färre oddsbonusar nuförtiden, enbart en per spelare och spelbolag, och mindre svängrum för unika erbjudanden. Därför har de flesta valt att sumpa koderna. Ett spelbolag som alltjämt har en bonuskod är bet365 – och den vi har för dem är helt unik.

Vi har under flera års tid tillgodosett spelare med de senaste samt unika bonuskoder för bettingbonusar – och det kommer vi fortsätta med. Genom att nyttja dessa kan du som spelare låsa upp bonusar enklare än någonsin förut.

Tillfälliga regler för bettingbonusar 2021

Tillfälliga regler från 2020 och till slutet av 2021 infördes från politiskt håll för att under rådande pandemi skydda framförallt riskspelare, vars spelmönster man ansåg riskerade bli värre till följd av isolation. Detta påverkade storlekarna på erbjudna bettingbonusar och även övriga säkerhetsåtgärder med fokus på olika begränsningar, exempelvis på insättningar.

 • Max 100 kronor bonus på casino, men om spelbolaget inte har skilda plånböcker gäller det även sportbetting. Detta påverkar majoriteten av alla spelsajter.
 • Tidsbegränsningar, som har begränsningar men man får sätta på egen hand, för hur lång tid man får vara inloggad.
 • Maxbelopp på insättningar.

Under slutet av året släpptes det dock på restriktionerna och marknaden för bettingbonusarna, varpå det ser ut som normalt. Det finns inga specifika gränser för hur stor en bettingbonus får vara, men däremot vissa begränsningar till följd av krav på måttfullhet i marknadsföringen.

Frågor och svar: Betting bonus

Under den här sektionen besvarar vi vanliga frågor som tenderar att dyka upp kring bettingbonusar och hur de fungerar.

✅ Kan man få fler än en bettingbonus?

Inte på en och samma bettingsida, men eftersom det finns en uppsjö av odds bonus-erbjudanden listade hos oss kan man alltid låsa upp fler. Då får du lyxen att testa fler spelsajter samtidigt som du får tillgång till flertalet bonusar, vilket boostar din spelkassa rejält.

✅ Behöver man en bonuskod för att låsa upp en betting bonus?

Oftast inte. Det kan dock vara så i vissa fall och i andra kan processen att låsa upp oddsbonusen förenklas med hjälp av en bonuskod. Vi kan allt om bonuskoder och så fort det dyker upp nya hittar ni dessa hos oss. Håll utkik på sajten!

✅ Vad är skillnaden på bonusar sedan den svenska licensieringen?

Den största skillnaden är att man enbart kan få välkomstbonusar från spelbolagen och inte fler som redan aktiv spelare. Det innebär att man får dem i samband med sin första insättning, inte senare. Lyckligtvis finns det ändå många och rejäla bonusar att erhålla med tanke på hur många sajter med betting som finns på marknaden.

✅ Hur klarar man av ett omsättningskrav på bettingbonusar?

Du behöver omsätta bonussumman och eventuellt även insättningen ett antal gånger – vilket brukar variera mellan 1 och 35 gånger – innan ett uttag är möjligt. Detta är oberoende av hur mycket du lyckas vinna alternativt förlora, så när omsättningskravet är avklarat kan det som finns på spelkontot tas ut till bankkontot.

✅ Hur många välkomstbonusar för odds är över 100 kronor?

Sedan de extrainsatta restriktionerna för bettingbranschen infördes, har välkomstbonusarna för odds blivit större på nytt. Vissa har dock valt att behålla bonusarna på den nivån de var på under den specifika tidsperioden. När de släpper på dessa återstår att se.

✅ Vilken är den bästa oddsbonusen?

Det är omöjligt att säga vilken som är den bästa oddsbonusen för just dig, eftersom alla har olika preferenser. Vi vet dock om att freebets och omsättningsfria bonusar är oerhört omtyckta, varpå vi rekommenderar Unibet och deras 100-kroniga freebet.

Råd kring oddsbonusar

Vi hoppas att du fått mer kött på benen om ämnet oddsbonusar efter att ha tagit del av den här sidan. Att vissa saker kan vara krångligt och oklart runt ämnet förstår vi – och just av den anledningen har vi delat med oss av vår kunskap kring ämnet. Om man vill ha ett större utbud av erbjudanden kan man hitta marknadens bästa odds bonusar hos Kelbet, där man tittat på en mängd annorlunda alternativ.

Sist men inte minst vill vi återigen understryka att en odds bonus inte är att förväxla med gratispengar, men att det i första hand ger en mer att spela för och att det i sin tur ökar vinstmöjligheterna i slutändan, utan att det är säkert att du kan checka ut med vinst.

Genom att aktivera ett antal bonusar får du helt enkelt en större spelkassa och i samma veva testa på fler spelbolag, varpå du kanske hittar din nästa favorit i den krångliga bettingdjungeln. Det är precis vad som är idén med bonusar; att de används som ett lockbete av spelbolagen och att de hoppas att den sedermera aktiva spelaren fortsätter tippa hos dem.

Förhoppningsvis har du hittat en oddsbonus som lockar just dig i vår topplista och önskar dig ett stort lycka till med ditt spelande. Och kom ihåg: spela alltid metodiskt, ansvarsfullt och inte med pengar du inte har råd att förlora.

182 articles