18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Oddsbonusar

Här hittar du all information du behöver om ämnet betting bonusar. Vi på Bonus-kampanjkod.se har lång erfarenhet inom branschen och kan allt, in i minsta detalj, om bonusar. Dessutom presenterar vi de bästa oddsbonusarna just nu, så att du kan få en smakstart på ditt spelande.

Sveriges bästa odds bonusar 2021

SpelbolagBonusinformationBonus


Mer om Unibet
✔ 100 kronor freebet

Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.


Mer om Casumo
✔ 100 kr i gratisspel

Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.


➡ Mer om Bwin
✔ 100 kr i gratisspel

Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.
bethard

➡ Mer om Bethard
✔ 100% extra – 100 kr

Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.


➡ Mer om ComeOn
✔ 100% extra – 100 kr
Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.


Mer om bet365
Bet365 bonuskod
✔ Upp till 1 250 kr i spelkrediter
Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.

Bet365 regler: Upp till 1.250 kr i spelkrediter för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas. Bonuskoden betmax365 kan användas under registreringen, men ändrar inte erbjudandebeloppet på något sätt. Regler och villkor gäller 18+. Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se.

Så hittar du rätt betting bonus

Spelmarknaden må inte vara i samma explosiva framfart, men fortsätter att växa – mer stabilt och inte som förut, när spelbolag poppade upp som svampar i skogen.

Vi vet, det är en djungel, och kan vara svårt att hålla reda på vilken betting bonus som passar en bäst samt vilket spelbolag. Därför vill vi hjälpa dig hitta rätt i den här djungeln bland kampanjer som lovar bettingbonusar till höger och vänster. Vi på Bonus-kampanjkod.se är experter på bonusar, med mångårig erfarenhet i spelbranschen. Vi rekommenderar enbart det bästa.

Alla de spelbolag vi rekommenderar är förstås licensierade i Sverige, samtidigt som våra krav på de vi samarbetar med är högre än att enbart inneha en licens. De flesta erbjuder också fina oddsbonusar – något som faktiskt kan göra det svårare att hitta den rätta just för dig.

De bettingbonusar vi skriver om är ofta extra förmånliga i jämförelse med andra, och är därmed kvalificerade att nämnas vid i våra topplistor. Dock är alltjämt det viktigaste att spelsidan faktiskt håller hög kvalitet.

USP-lista:

 • Hitta en betting bonus i vår topplista.
 • Vi samarbetar enbart med operatörer som innehar svensk licens.
 • Och såklart: bara seriösa aktörer.
 • Klicka på länken och öppna ditt spelkonto.
 • Betta med din bonus!
odds bonus

Hur en odds bonus fungerar

Det finns mängder av krångliga termer och det kan ibland vara svårt att förstå vad saker och ting faktiskt betyder. En odds bonus fungerar i korthet så att du får mer att spela för, än vad du faktiskt satt in från början.

Man kan samma fatta det med; mer spel för pengarna – något som också innebär fler vinstchanser. Med andra ord är det fördelaktigt såväl som ur underhållningssynpunkt som potentiellt lukrativt. Man ska dock inte tro att man per automatik vinner bara för att man erhållit en bonus hos ett spelbolag.

Dessa oddsbonusar kan också se ut på olika sätt. Den vanligaste formen är att ens första insättning matchas med en viss procent, ofta 100% extra, och att man då exempelvis får 200 kronor att spela för med hälften insatt. Vi förklarar mer om hur en odds bonus kan se ut i olika former nedan.

Tillfälliga regler på spelmarknaden

Tillfälliga regler från 2020 och till slutet av 2021 har införts från politiskt håll för att under rådande pandemi skydda framförallt riskspelare, vars spelmönster man anser riskerar bli värre till följd av isolation. Detta påverkar också statusen runt bettingbonusar, och hur de får utformas.

 • Max 100 kronor bonus på casino, men om spelbolaget inte har skilda plånböcker gäller det även sportbetting. Detta påverkar majoriteten av alla spelsajter.
 • Tidsbegränsningar, som har begränsningar men man får sätta på egen hand, för hur lång tid man får vara inloggad.
 • Maxbelopp på insättningar.

Det må finnas färre stora bonusar att spela med under den här perioden, men de har istället fått bättre villkor och är enklare att få ut till uttagbara vinster.

En välkomstbonus per kund och spelbolag

Sedan 2019 har spelmarknaden i Sverige förändrats fundamentalt och så även gällande bonusar. En av de viktigaste är att en man numera bara kan få en välkomstbonus per kund och spelbolag. Om ett bolag dessutom har flera sidor under en och samma licens, kan man enbart erhålla en av dessa.

Det kan förstås ses som någonting tråkigt för den enskilda spelaren, men med tanke på hur många spelbolag som finns på marknaden kan man ändå plocka en mängd härliga bonuserbjudanden, alltså välkomstbonusar.

Anledningen till restriktionen, från att det tidigare varit helt fritt från operatörernas sida att pumpa ut bettingbonusar till såväl nya som redan aktiva spelare, är att man vill få till en mer sund spelmiljö för svenskar. Dessutom har detta tvingat bettingsajterna att istället framhäva sig på andra sätt, helt enkelt genom att skapa bättre produkter.

Olika former av betting bonusar

Det finns ett brett utbud av olika betting bonusar och de är utformade på olika sätt, men där kontentan är densamma; att du får mer att spela för. Någonting extra i samband med din första insättning.

Nedan förklarar vi detaljerna och mer ingående kring de mest populära av betting bonusar och de olika formerna är specifikt insättningsbonusar, gratisspel, riskfria spel samt boostade odds.

Sällan erbjuds andra typer av bonusar på den svenska marknaden numera, men glädjande nog är det också dessa som även tidigare tenderat att locka flest spelare. Och dessutom kan dessa ge din spelkassa precis den boosten du behöver!

Insättningsbonus som betting bonus

En insättningsbonus är den i särklass vanligaste, mest populära och enkla formen av bonus. Av allt att döma kommer det fortsätta vara så även framöver. Egentligen, varför skulle det förändras?

Med en insättningsbonus får du din insättning, vad du alltså riskerar ur egna pengar, matchad med en bestämd procent och upp till en bestämd summa. En klassisk sådan är att du sätter in 100 kronor, vilken matchas med 100% extra, alltså det dubbla, och att du får 200 kr att spela för.

Teoretiska exempel på insättningsbonusar:

 • 100% upp till 1 000 kronor: Sätt in 1 000 & spela för 2 000 kr.
 • 200% upp till 1 000 kronor: Sätt in 1 000 & spela för 3 000 kr.
 • 500% upp till 500 kronor: Sätt in 500 & spela för 2 500 kr.

Gratisspel

Gratisspel är en bonus som du erhåller efter att du redan gjort en insättning samt placerat ett valfritt spel, alternativt att måste vara på ett specifikt sportevent eller en speciell marknad. Därefter får du ett spel, oftast till samma värde som ditt egna, att satsa på någonting annat.

Kruxet med gratisspel är att du enbart får behålla den eventuella vinstdelen av gratisspelet som placerats. Det innebär alltså att motsvarande din insats inte återfås. Och om spelet skulle missa, återfås ingenting. Däremot är vinsten allt som oftast helt omsättningsfri, något som innebär att du kan ta ut vinsten direkt. Detta är någonting som uppskattas varmt med denna bonusform.

Teoretiskt exempel på ett gratisspel:

Du spelar 100 kronor på Arsenal att vinna över Chelsea. Spelet fungerar som vilket spel som helst – du får hela vinsten eller bita i det sura äpplet och acceptera förlusten.
Du får sedan 100 kronor att spela på valfri Premier League-match och placerar det på Manchester City att vinna över Manchester United till oddset 2,50.
Spelet sitter och du får vinstdelen av gratisspelet omsättningsfritt, alltså 150 kronor.

Läs mer: För dig som vill veta mer om gratisspel är och vilka som finns tillgängliga just nu.

Riskfritt spel

Så, vad är ett riskfritt spel? Många blandar ihop det med ovanstående form av odds bonus – något som är helt rimligt eftersom de liknar varandra på många sätt, men för all del också är annorlunda utformad.

Här får du som skapat ett spelkonto ett spel att placera helt utan risk. Du sätter in en viss summa och placerar ett spel med densamma, för att sedermera få tillbaka den vid eventuell miss.

Kraven runt riskfria spel tenderar att vara rejält förmånliga, då din insats ofta återfås utan problematiska omsättningskrav och att du bara behöver spela för summan en gång till innan möjligt uttag. En skön säkerhetslina, eller hur?

Om spelet istället träffar får du vinsten direkt i uttagbara pengar.

Exempel på ett riskfritt spel:
Du sätter in 100 kronor och spelar det på Tottenham att vinna över Everton.
Matchen slutar oavgjord – och du får tillbaka din hundralapp.
Omsättningskravet på den är 1x.

Vi tipsar: Vi listar marknadens bästa riskfria spel och går mer på djupet om ämnet.

Boostat odds

Boostade odds är en mindre vanlig bettingbonus, men de dyker upp lite här och var och då inte minst till större samt utvalda matcher. Det kan exempelvis vara i ett Champions League-slutspel.

Precis som namnet antyder höjer spelbolaget då ett eller flera utvalda odds från deras ordinarie erbjudna odds, oftast på en större spelmarknad, exempelvis 1X2, och du får spela till detta för en bestämd summa. De brukar också vara befriade från krångliga omsättningskrav.

Teoretiskt exempel på ett boostat odds som bonus:

 • Du sätter in 100 kronor.
 • Det ordinarie oddset på den raka ettan inför AIK – Hammarby är 2,30.
 • Du får spela för 100 kronor till oddset 5,00 istället.
 • Sitter spelet får du tillbaka 500 kronor som vinst.

Omsättningskrav på en odds bonus

Omsättningskrav. Det har du säkert hört talas om förut, men kanske inte riktigt förstått grejen med. Tur – vi finns här för att förklara det! Vad är ett omsättningskrav, varför finns det på oddsbonusar och hur fungerar det i praktiken?

När du får ta del av en odds bonus får du mer att spela för, än vad du sätter in. Men för att detta inte ska missbrukas krävs något form av omsättningskrav, ett större eller mindre sådant. Annars hade det dels blivit alldeles för dyrt för spelbolagen och dels öppna för penningtvätt. Dock; desto mindre, desto bättre för dig som spelare.

Omsättningskravet innefattar att du måste omsätta bonussumman ett visst antal gånger – ett krav som kan pendla mellan 1x-45x. Därmed måste man spela för en viss summa innan möjligt uttag av återstående pengar. Det är förstås rimligt, eftersom bonusen i grund och botten är till för den som faktiskt vill betta.

Glädjande nyheter för oss spelare är att omsättningskraven sedan licensieringen i allmänhet har sjunkit rejält. När bonussummorna samt antalet bonusar är begränsade har spelbolagen behövt hitta nya sätt att bäst marknadsföra deras odds bonusar och då har omsättningskraven kapats rejält.

Teoretiskt exempel på ett omsättningskrav:

 • Du sätter in 100 och får 200 att spela för. Bonussumman är således på en hundralapp.
 • Omsättningskravet är på 5x.
 • Du måste spela för totalt 500 kr innan du är berättigad till uttag.

Visst är det skönt att slippa omsättningskrav?
– Ta del av omsättningsfria bonusar och information runt omkring det.

Övriga regler för omsättning på oddsbonusar

Det finns fler saker än bara det raka kravet på hur stor omsättningen är runt oddsbonusar och de är precis lika viktiga att ta hänsyn till i samband med att man accepterar en bonus. Denna information finns alltid att ta del av på spelbolagets hemsida, men kan vara enkel att missa – så var uppmärksam på följande saker.

Minimumodds:
Det kan krävas ett minimumodds för att ett spel ska kunna räknas mot omsättningen. Ofta slipper man det och när det finns är oddset i regel satt inom spektrat 1,40-1,60. Det innebär att lägre odds än så inte kommer räknas mot din omsättning.

Giltighetstid:
Tiden för att avklara omsättningen är alltid begränsad och i regel satt till 60 dagar, alltså cirka två månader. Med tanke på hur låga kraven brukar vara, brukar det heller inte vara något problem – men det är ändå värt att beakta. Om man exempelvis omsatt 90% av oddsbonusen och sedan inte loggar in på ett tag, riskerar man att förlora alla eventuella vinster man fått från bonussumman.

Tillfälliga kampanjer:
Vissa kampanjer med bettingbonusar är tillfälliga, ofta extra bra under perioder av mer och bättre sport i samband med ökad konkurrens om spelarna, och därför rekommenderar vi att passa på att hämta en betting bonus som lockar så fort som möjligt – för snart kan den vara otillgänglig.

Bonuskod kan låsa upp en odds bonus

Allt färre bettingsidor kräver bonuskoder, men de existerar fortfarande hos vissa spelbolag och kan i unika fall låsa upp unika kampanjer som vi arbetat fram tillsammans med våra samarbetspartners

Vi har under flera års tid tillgodosett spelare med de senaste samt unika bonuskoder för betting bonusar – och det kommer vi fortsätta med. Genom att nyttja dessa kan du som spelare låsa upp bonusar enklare än någonsin förut.

Läs mer om: bonuskod för Bet365.

Oddsbonusar utan insättning

Sällan dyker det upp, men det händer faktiskt – att man kan få en bonus utan insättning. Givet varför det är så pass sällsynt är förstås att det riskerar bli en dyr historia för spelbolaget. Spelare får på dessa en bestämd summa att spela för, helt utan krav på insättning och enbart krav på registrering.

Kruxet med oddsbonusar utan insättning är att det allt som oftast tillkommer tuffa krav på omsättningen. Med en blandning av skicklighet och flyt kan man dock avklara kravet och förhoppningsvis checka ut med en trevlig peng på kontot.

Om du istället letar efter en bonus för casino

Vi har inte bara koll på bonusar för sportbetting, utan också casinobonusar. Nedan hittar ni en lista av några våra favoriter till kampanjer och erbjudanden från oss i redaktionen på Bonus-kampanjkod.se.

Kom dock ihåg att du enbart kan plocka en odds bonus eller casino bonus hos ett och samma spelbolag – så välj mer noggrannhet innan du tar ett beslut; är du mest sugen att betta eller snurra slots?

Läs på: Allt om casino bonusar och fler bonusar att sätta tänderna i.

Frågor och svar om bettingbonusar:

✅ Kan man få fler än en bettingbonus?

Inte på en och samma bettingsida, men eftersom det finns en uppsjö av odds bonus-erbjudanden listade hos oss kan man alltid låsa upp fler. Då får du lyxen att testa fler spelsajter samtidigt som du får tillgång till flertalet bonusar, vilket boostar din spelkassa rejält.

✅ Behöver man en bonuskod för att låsa upp en betting bonus?

Oftast inte. Det kan dock vara så i vissa fall och i andra kan processen att låsa upp oddsbonusen förenklas med hjälp av en bonuskod. Vi kan allt om bonuskoder och så fort det dyker upp nya hittar ni dessa hos oss. Håll utkik på sajten!

✅ Vad är skillnaden på bonusar sedan den svenska licensieringen?

Den största skillnaden är att man enbart kan få välkomstbonusar från spelbolagen och inte fler som redan aktiv spelare. Det innebär att man får dem i samband med sin första insättning, inte senare. Lyckligtvis finns det ändå många och rejäla bonusar att erhålla med tanke på hur många sajter med betting som finns på marknaden.

✅ Hur klarar man av ett omsättningskrav på bettingbonusar?

Du behöver omsätta bonussumman och eventuellt även insättningen ett antal gånger – vilket brukar variera mellan 1 och 35 gånger – innan ett uttag är möjligt. Detta är oberoende av hur mycket du lyckas vinna alternativt förlora, så när omsättningskravet är avklarat kan det som finns på spelkontot tas ut till bankkontot.

✅ Hur många spelbolag har välkomstbonusar över 100 kronor?

Om ett spelbolag inte kan skilja på deras plånböcker för betting och casino, kan de inte erbjuda bonusar högre än 100 kronor till följd av de tillfälliga restriktionerna. Trots detta finns det operatörer med större välkomstbonusar än så – Bet365 är ett exempel och Tipwin ett annat.

✅ Vilken är den bästa oddsbonusen?

Det är omöjligt att säga vilken som är den bästa oddsbonusen för just dig, eftersom alla har olika preferenser. Vi vet dock om att freebets och omsättningsfria bonusar är oerhört omtyckta, varpå vi rekommenderar Unibet och deras 100-kroniga freebet.

Sammanfattning av oddsbonusar

Vi hoppas att du fått mer kött på benen om ämnet oddsbonusar efter att ha tagit del av den här sidan. Att vissa saker kan vara krångligt och oklart runt ämnet förstår vi – och just av den anledningen har vi delat med oss av vår kunskap kring ämnet.

Sist men inte minst vill vi återigen understryka att en odds bonus inte är att förväxla med gratispengar, men att det i första hand ger en mer att spela för och att det i sin tur ökar vinstmöjligheterna i slutändan, utan att det är säkert att du kan checka ut med vinst.

Genom att aktivera ett antal bonusar får du helt enkelt en större spelkassa och i samma veva testa på fler spelbolag, varpå du kanske hittar din nästa favorit i den krångliga bettingdjungeln. Det är precis vad som är idén med bonusar; att de används som ett lockbete av spelbolagen och att de hoppas att den sedermera aktiva spelaren fortsätter tippa hos dem.

Förhoppningsvis har du hittat en oddsbonus som lockar just dig i vår topplista och önskar dig ett stort lycka till med ditt spelande. Och kom ihåg: spela alltid metodiskt, ansvarsfullt och inte med pengar du inte har råd att förlora.