18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll

Betta på fotboll

Den allra formen av betting är på fotboll. Men hur blir man framgångsrik med att betta på fotboll? Här levererar vi er våra bästa tips för att bli en bättre tippare.

Att betta på fotboll fungerar lika väl i goda vänners lag som om du vill koppla av en kväll framför högklassig fotboll, med lite extra spänning. Vill man istället bli mer av en expert på ämnet så kommer nedan ett par tips som kan vara bra att ha i åtanke när man ska fördjupa sig och ge sig in i alla möjligheter som erbjuds.

Dessutom har vi skapat en tillförlitlig guide för bettingsidor med fotboll – vilka som är bäst för olika spelformer och marknader.

Här kan du betta på fotboll 2024

+18. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.

X3000
Bonus
Speedy Bet
Bonus

Betting på fotboll: Marknader

Det finns en mängd olika marknader för den som vill betta på fotboll. Nedan går vi igenom några av de största sådana och det berör bland annat, 1X2, mål och hörnor – som alla tre är populära ting att betta på gällande just fotbollen.

Betta på: 1X2

Den än idag vanligaste spelformen när det kommer till fotboll är att betta på 1X2. Oavsett om det är som en del av en stryktipsrad eller på en enskild match så är det raka speltecknet på vinst för hemmalaget, bortalaget eller ett kryss som är som mest populär.

Enkelheten i att välja vilket lag som plockar hem poängen utan krusiduller gör att det håller än idag.

Betta på: Över/under antal mål

För fotbollsälskaren som föredrar annat än att sitta och hålla på ett specifikt lag i matchen så finns över/under-spelen som seglat upp som en favorit när det kommer till att betta på fotboll.

Här går det istället för att välja ett vinnande lag ut på att man ska förutspå hur många mål det kommer göras i en särskild match. Man kan då välja både att lägga sig över ett visst antal mål eller under om man tror och hoppas på en målsnål tillställning. Numera väljer man själv var “linan” ska ligga på, det vill säga hur många mål man vill lägga sig över eller under på.

Andra marknader för betting på fotboll

Möjligheterna är oändliga för betting på fotboll och numera kan man hitta och göra det på i princip vad som helst och när som helst. Vill man sätta sina förhoppningar till att en viss spelare gör mål i en match så är det fritt fram att placera ett spel på det.

Förväntar man sig en hörnglad match så kan man likt över/under på antalet mål göra detsamma fast med antalet hörnor istället. Tror man sig kunna förutse vilket resultat som en match kommer sluta med så kan man även försöka sig på lyckan till att pricka in den korrekta slutställningen.

betta på fotboll hos unibet

Betta på fotboll med framgång

Många försöker sig på att betta på fotboll med blandad framgång. För att bli en framgångsrik spelare i längden så gäller det att man utöver en stor portion tur bygger upp en skicklighet.

För den finns det inga genvägar utan man måste samla på sig kunskap och ta till sig förmågan att kunna läsa av matchbilder och slutresultat. För detta kan nedan information vara nyttig att ha i åtanke då det är flera av många aspekter man ska ha i åtanke när man ska till att spela på fotboll. Svaren på frågan: hur bettar man på fotboll?

Grundkapacitet

Det första som både nybörjare och mer erfarna spelare i regel tar hänsyn till är grundkapaciteten. Följer man fotboll runt om i världen månad ut och in så får man ta del av skrällar och överraskningar i mängder.

Det är dock betydligt oftare som det bättre laget vinner matcherna. En stor del av hur bra ett lag faktiskt är går att hitta i grundkapaciteten. Lagen som ligger i topp och går långt i turneringar år efter år har en betydligt större och djupare grundkapacitet än askungesagan som skräller till sig en ligatitel en gång per århundrade.

Ska man tippa på fotboll är det av stor vikt att kika på formen. Oavsett om det gäller att pricka rätt på vilket lag som vinner matchen eller om en viss spelare ska göra mål i en match så är en god form en betydligt bättre förutsättning än om ett lag är totalt under isen och inte visar några som helst tendenser till förbättring.

Hemma-/bortaplan

Fotbollen är en publiksport och med ett par få undantag så är nästan samtliga lag starkare i hemmaspelet än på resande fot. Detta visar sig utöver i resultat genom åren såklart även i oddsättningen.

Oddset för en seger blir betydligt saftigare om laget spelare på bortaplan än inför sin hemmapublik. En lång resa för det gästande lag kan också ha en negativ påverkan.

Spelschemat

Ett lag som kombinerar ligaspel med inhemska eller internationella cuper med tätt matchande som följd tenderar ofta att rotera i truppen som följd av trötthet och skavanker.

Ett mer namnkunnigt lag kan då ställa upp med ett mindre skickligt lag när man ska spela i en tävling som inte har högsta prio. Då ökar skrällchanserna för motståndarna som kanske ser mötet som en av säsongens höjdpunkter.

Lagstatus samt tänkbar rotation

Som ovan nämnt så påverkar spelschemat rotationen i truppen. Här ska man även ha i åtanke att ett tätt matchande leder till mycket resor och till eventuell motivationsbrist om laget ena dagen har spelat en viktig toppmatch i internationellt cupspel för att åka iväg på en regnig och blåsig serielunksmatch.

Statistik är mycket, men inte allt

Det finns mängder av statistik att grotta ner sig i och nuförtiden kan man med ett par knapptryck få reda på hur bra en anfallare presterat när motståndarna spelar i röda tröjor och det blåser ett visst antal sekundmeter.

Det blir lätt att man stirrar sig blind på det som har varit istället för att ta fasta på förutsättningar inför just stundande match. Statistik är ett värdefullt verktyg som man kan ta hjälp av.

Hitta alltid det bästa erbjudna oddset

Ett odds för att ett visst lag ska segra eller en spelare ska göra mål kan spelbolagen emellan skilja sig med flera decimaler.

Ett tips är därför att ta sig tiden att jämföra oddsen för en viss utgång mellan olika spelbolag när man ska lägga ett fotboll bet. Även om det inte anses värt att göra för ett enskilt spel så kan det i längden erbjuda att eventuella vinster procentuellt genererat betydligt bättre än om man håller sig till ett och samma spelbolag.

Håll koll på oddsrörelserna

Ett odds som plötsligt sjunker eller ökar är alltid bra att kolla upp anledningen till. Det kan röra sig om en skadad spelare eller en annan truppförändring som gör att bolagen anser en oddsförändring är befogad. Ignorera inte rörelsen utan kolla upp vad anledningen kan vara.

Spela alltid ansvarsfullt

Att betta fotboll är otroligt spännande och kan bringa en otroligt god gemenskap med vänner. Det man alltid ska ha i åtanke är att spela ansvarsfullt och aldrig för mer än man har råd att förlora. Fotboll betting ska fungera som underhållning och ge glädje.

Betta live på fotboll

När man bemästrar ovan så är det värt att snegla på möjligheten för livebetting. Att spela på fotboll under matchens gång ger en otrolig fördel om man har förmågan att läsa av matchbilden. Det kan vara att ett lag trycker på under matchen utan att få in bollen. Du känner att det snart blir ett mål och kan då lita på din magkänsla och satsa på att så sker.

Tipsen som nämnts gäller även när du ska lägga ett fotboll bet live. Ha här i åtanke att inte vara för het på gröten utan hellre avvakta tills du har en god analys och känner dig trygg i att placera ett spel. Livebetting går väldigt snabbt och det gäller att ha ett öga för spelet och detaljerna.

Sammanfattning: Betting på fotboll

Att betting på fotboll kommer i takt med att nya spelformer dyker upp och spelbolagens nya funktioner att fortsätta växa. En lång tid har gått sedan första spelformen tog vid och utvecklingen går i rekordfart, där du som spelare nu har alla förutsättningar för att bli en expert på fotboll betting. Tillgången till statistik och förutsättningar gör att man inför en match kan lämna en ytterst liten del åt slumpen och istället se till att vara så påläst det bara går.

182 articles